Venelaste võimaliku tagasituleku suhtes on väga kriitiliselt sõna võtnud nii Johannes Thingnes Bö, Tarjei Bö, Vetle Sjaastad Christiansen, Sturla Holm Lägreid, Ingrid Landmark Tandrevold kui ka Marte Olsbu Röiseland.

Näiteks vennad Bö`d on selgelt mõista andnud, et Venemaa sportlased pole maailma laskesuusatamise areenidele oodatud enne seda, kui lõppeb agressioonisõda Ukrainas.

„Meie jaoks on asi täiesti selge. Nad ei saa kuidagi võistlustele naasta,“ sõnas Tarjei Bö hiljuti Dagbladetile.

Laskesuusatamise olümpiavõitja Anfisa Reztsova ütles Sport24 veebilehele antud intervjuus, et teda norralaste hoiak ei üllata.

„Oleme tavaliselt norralastest paremad, mistõttu on nad meie vastu. See on kestnud juba pikka aega. Norralased roomavad igal pool nagu kurjad prussakad,“ teatas Reztsova.

Teine Venemaa endine laskesuusatäht Olga Zaitseva jagab Reztsova seisukohta.

„Neil (norralastel – toim) pole sõnaõigust, sest nad üritavad sporti politiseerida. Sport ja poliitika on kaks eraldi asja. Sport on rahu bastion, kus pole kohta konfliktidel,“ ütles Zaitseva, kes on kahekordne laskesuusatamise olümpiavõitja ja kolmekordne maailmameister.

Norra laskesuusakoondise juht Per-Arne Botnan ütles venelaste kriitika kohta VG-le: „Keegi ei saa väita, et sport ja poliitika pole omavahel tugevalt seotud. Oleme näinud, kuidas võimulolijad kasutavad Venemaa sportlasi oma poliitiliste huvide elluviimiseks. Lisaks saavad (Venemaa) sportlased pärast häid tulemusi olümpial sõjalised medalid.“

Rahvusvaheline olümpiakomitee teatas üle-eelmisel nädalal, et uurib aktiivselt võimalusi, kuidas ja millise graafiku alusel võiksid Venemaa ja Valgevene sportlased rahvusvahelistele võistlustele naasta. Võimalik, et 2024. aasta Pariisi olümpiamängudel osalevad mõlema riigi sportlased.

Tänavune laskesuusatamise MM algab Saksamaal Oberhofis sel kolmapäeval. Sinna venelasi ja valgevenelasi võistlema ei lubatud.

Saa kõik olulisemad spordiuudised oma postkasti Infokirjaga: https://sport.delfi.ee/z/uudiskiri/

Jaga
Kommentaarid