Tänasel päeval on Kaspar Kokk edukas ärimees ning poliitik, Tartu linnavolikogu esimees. Teeb tervisesporti ja toetab vastavalt võimalustele erinevaid alasid – jalgrattasporti, tennist, korvpalli. Suusatamisse panustas aastatel 2015 – 2018 suusaliidu juhatuse liikmena, üritades pingsalt klaarida toonast teravat vastasseisu Team Haanjaga.

Vestluses keskendume peamiselt Kaspar Koka sportlasteele ning meenutame erinevaid seiku. Näiteks seda, kuidas üks konkreetne võistlus kukutas verisulis spordimehe paariks hooajaks musta auku. Mitte füüsiliselt, aga psühholoogiliselt. Olla juunioride maailmameistrivõistluste eel koondise esinumber, minna esimesele distantsile vastu medalimõtetega, saades rajal ülimalt keerulistes oludes täieliku haamri ning näha, kuidas tiimikaaslane võidab kulla... aju keeldus seda kõike korraga aktsepteerimast.

Mõistagi oli ilusamaid hetki ka.

2005. aasta Otepää maailma karika etapil avanes korraliku pauguga täiskasvanute koondise uks. Alles teine start MK-konkurentsis ja 16. koht. Pole paha, eriti veel tänases valguses.

Eredalt on meelde jäänud Torino olümpia hooaeg. Esmalt aastavahetus ja olümpiapääsme lunastamine Nove Mestos. Siiani on detailideni meeles: „Kojutulek lükkus halbade ilmaolude tõttu edasi. Jõime Praha lennujaama hotellis aastavahetusel Matiga mullivett ja ta ütles: „Palju õnne, lunastasid olümpiapileti!““

Torinos oli Kokk heas hoos, terve koondis paugutas. Eriliselt hea tunne meenub teatesõidust. Viimane vahetus, kuues koht paistis käeulatuses. Venemaa ja Šveitsi koondise ankrumehed pääsesid napilt, kusjuures venelastel oli rajal olümpiavõitja Jevgeni Dementjev, ent Kokk sõitis vahet tagasi. Siiski kaheksandad.

Järgmise aasta Sapporo MM oli samuti edulugu, seejärel võinuks suusad varna riputada. Tagantjärele tarkus. Tiitlivõistlustel enam pauku ei tulnud.

Vancouveri olümpial oli veel jama vere hemoglobiini tasemega. Oi kui halb oli pressikonverentsile minna...

Saatesse mahtuvas SWIX-i plokis teeme Martti Himmaga juttu võistlussuuskade määrimisest ja hooldusest tervikuna. Eestimaa talvine laulupidu – Tartu suusamaraton – jõuab kätte õige pea, mis tähendab, et SWIX-i Baltikumi esindaja tarkuseterad tasub igal juhul kõrva taha panna.

Head kuulamist!