USA geoloogiateenistuse teatel toimus 7,8-magnituudine maavärin kohaliku aja järgi kell 4.17 (kell 3.17 Eesti aja järgi) 17,9 kilomeetri sügavusel Gaziantepi linna lähedal, vahendab BBC News.

Teatatakse, et Türgit tabas päeval ka teine võimas maavärin, mille magnituud oli USA geoloogiateenistuse (USGS) teatel 7,5, vahendas Delfi täna. Euroopa-Vahemere seismoloogiakeskus (EMSC) teatas uue maavärina magnituudiks esialgsetel andmetel 7,7. Teine maavärin toimus Kahramanmaraşi provintsi Elbistani ringkonnas ehk umbes 130 kilomeetrit Gaziantepist põhjas kell 13.24 kohaliku aja järgi.

The Guardiani teatel on viimastel andmetel Türgis ja Süürias hukkunud üle 2600 inimese ja ligi 11 000 inimest on saanud vigastada. Samuti on palju inimesed endiselt rusude all teadmata kadunud.

Maavärina tulemusel varises Antakya linnas kokku Türgi jalgpalli kõrgliigaklubi Hatayspori klubihooned. Kui paljud inimesed on praeguseks päästetud, siis Ghana koondislane Christian Atsu ja klubi spordidirektor Taner Savut on endiselt leidmata. 65-kordne Ghana koondise internatsionaal Atsu kuulus aastatel 2017-2021 Newcastle Unitedi riadesse. 2013. aastal tuli ta Portoga Portugali meistriks.

Samuti on kadunuks jäänud Türgi esiliigaklubi Matalyaspori Yeni väravavaht Ahmet Eyüp Türkaslan. Klubi teatas 5 tundi tagasi Instagramis, et Türkaslani asukoht endiselt teadmata. „Päästerühmad jätkavad täiel kiirusel otsinguid. Palvetame edasi,“ seisis teates.

Türgi spordiklubi Malatya BBSK teatas esmaspäeval, et mitmed kohaliku võrkpallimeeskonna liikmed ja parasportlased viibisid ühes hotellis, mis maavärina tõttu kokku vajus. „Kolm sportlast õnnestus välja tuua ning nad on heas seisus,“ seisis avalduses. „Mehmet Can, Görkem, Tunahan, Resul, Murat, Emircan, Mehti, Reza, Hamed ja Elvis on endiselt rusude all. Ootame teie palveid.“