Presidendi kantselei pressiteatega meediale laekunud kaaskirjas nimetati Hint ära kui spordijuht, kelle eestvedamisel korraldati Eestis esmakordselt Tallinn Open WTA 250 turniir. Naiste tennise katuseorganisatsioon WTA on huvitatud sama kategooriaga võistluse korraldamisest Eestis ka sel sügisel, kuid ürituse toimumine sõltub suuresti valitsuse rahastusest.

Hint, kes viibib hetkel Jamaical, kus nädalavahetusel toimus meeskondliku Davis Cupi turniiri matš Eesti ja kohaliku koondise vahel, kuulis teenetemärgist esimest korda ajakirjanikult. Esimene reaktsioon: „Siin peab olema trükiviga.“

„See on suur tunnustus. Tore, et on märgatud,“ ütles ta hiljem, olles ordenisaajate nimekirja ka oma silmaga üle kaenud. „See ei ole ühe inimese auhind, vaid selle taga on terve organisatsioon ning palju inimesi, kes igapäevaselt oma tööga [Eesti tennisesse] panustavad - see käib nii Tallinn Openi kui ka meie igapäevategemiste kohta. Edu alus on alati tiim.“

President Karis tunnustas teenetemärgiga kokku üheksat sporditegelast. Ordeni saavad ka korvpallur Kristjan Kangur, sulgpallitreener Mart Siliksaar, pikaaegne kergejõustikukohtunik Peeter Randaru, kõrgeima treenerikategooriaga ujumistreener Siiri Põlluveer, jalgpallur Ragnar Klavan, iluvõimlemise treener Larissa Gorbunova, orienteerumisspordi ja Valgamaa kohaliku elu edendaja Toivo Kotov ning kergejõustikutreener, endine kooliõpetaja Helmut Raamat.

Kaudselt võib sporditegelaste hulka liigitada ka Paide Linnameeskonna jalgpalliklubi presidendi Veiko Veskimäe, kes nimetati ordenisaajate nimekirjas ära kui ettevõtja (ehitusettevõtte Verston juhatuse esimees) ja „kohaliku elu edendaja Järvamaal“.

President Karis, kelle poeg Martin Karis on Tartus omanimelise tennisekooli treener, külastas oktoobris Foruse spordikeskuses toimunud WTA turniiri ajal Delfi tennisestuudiot. Vaata intervjuud!