Tänavu kahel korral neljandana lõpetanud Ilves tegi hea hüppe ning saavutas 130 meetri ja 143,5 punktiga kuuenda koha.

Kõige pikema hüppe eest hoolitses austerlane Franz-Josef Rehrl (143 m, 163,1 p), kes edestas suusasõidu eel kaasmaalast Johannes Lamparterit 57 sekundiga. Ilvese (+1.18) ette mahtusid veel Julian Schmid (+1.02), Jens Luraas Oftebro (+1.12) ning Mario Seidl (+1.14).

Suusasõitu alustas liidrina Rehrl, kelle kolmik Schmid - Oftebro - Lamparter mõnisada meetrit enne finišit kinni püüdis. Võimsa lõpuspurdiga võttis kodupubliku rõõmuks võidu Schmid, kes edestas 0,7 sekundiga Oftebrod ja 1 sekundiga Rehrli. Esimesena jäi 0,1 sekundiga poodiumilt välja Lamparter. Esikuuikusse mahtusid veel austerlane Stefan Rettenegger ja soomlane Ilkka Herola. Ilves lõpetas sõidu seitsmendana, kaotust Schmidile kogunes 52,8 sekundit.

Ilves on nüüdseks viimased neli MK-etappi lõpetanud seitsme parema seas. MK-sarja liidrina jätkab Lamparter, kellel on koos 1045 punkti. Talle järgnevad Schmid (-101 p) ja Oftebro (-121 p). Ilves asub üheksandal kohal (-580 p). Tema ees on sakslane Manuel Faisst nelja punkti kaugusel.

Hooaeg jätkub järgmisel nädalal Schonachis toimuva MK-etapiga.

Blogi:

Enne võistlust:

Eile Oberstdorfis toimunud võistluse võitis austerlane Johannes Lamparter.

Vägeva esituse tegi ka norralane Jens Luraas Öftebro, kes tõusis suusasõiduga seitsmendalt kohalt teiseks (+19,4). Kolmandana jõudis kohale Franz-Josef Rehrl (+22,3) ja neljandana Julian Schmid (+27,6).

Sõitu neljandalt kohalt alustanud Ilves oli koos Mario Seidliga viienda kilomeetrini kolmas-neljas, ent siis neelas jälitajate trio nad alla ning üle finišijoone libises eestlane tublil viiendal kohal (+38,1).

Hooaja kokkuvõttes on Lamparteril 995 silma, Öftebro ja Schmid jäävad temast maha 151 punktiga. Tänavu kahel korral neljandana lõpetanud Ilves on MK-sarjas jätkuvalt 429 punktiga üheksas.