Otsa tegid lahti naised. Võimu näitas rootslanna Ebba Andersson, kes edestas ameeriklannat Jessie Digginist 13,3 sekundiga. Ülejäänud sportlased jäid juba enam kui poole minuti kaugusele. Sealjuures sai 25-aastane Andersson peale mõõduvõttu teada, et ta on MK-sarja ajaloos esimene kolm järjestikust pikema distantsi sõitu võitnud rootslane. „Huh? Ongi nii? No sellisel juhul on põhjust tähistamiseks!“ ütles eelmisel nädalal Les Russes' kaks esikohta võtnud sportlane lõbusalt. „Seis on praegu päris hea, proovin seda hoida. Sain aru, et tuleb jõuliselt sõita ning suusad teevad muu töö ise ära. Olen sellega väga rahul.“

Kolmas oli norralanna Ingvid Flugstad Östberg (+33,2), neljas šveitslane Nadine Fändrich (+37,3), viies Digginsi koondisekaaslane Rosie Brennan (+39,0) ja esikuuiku lõpetas prantslanna Delphine Claudel (+41,1). Eesti naisi stardis polnud. Kui naiste konkurentsis mahtus kaheksa parima sekka kuue erineva riigi koondislased, siis meeste 10 km sõit oli taas norralaste pidu.

Võidu võttis Paal Golberg, kes edestas Simen Hegstad Krügerit 0,3 ja Johannes Hösflot Kläbot 2,6 sekundiga. Esiseitsmesse mahtusidki vaid norralased, sest järgmised neli meest olid Harald Östberg Amundsen (+5,2), Didrik Tönseth (+12,1), Hans Christer Holnud (16,4) ja Iver Tildheim Andersen (+19,0). Muu maailma parim oli kaheksandana lõpetanud prantslane Hugo Lapalus (+20,6).

Neli startinud Eesti meest suurde mängu ei sekkunud. Alvar Johannes Alev oli 45. (+1.22,9), Martin Himma 47. (+1.26,7), Kaarel Kasper Kõrge 62. (+2.01,6) ja Marko Kilp 69. (+2.36,6).

MK-sari läheb nüüd paariks nädalaks pausile. Taas tulevad murdmaasuusatajad lumele 23. veebruaril, kui Planicas jagatakse esimesed MM-medalid.