Tänavu kahel korral neljandana lõpetanud Ilves tegi korraliku hüppe ning saavutas 133,5 meetri ja 142,3 punktiga neljanda koha. Tema ette jäid kolm austerlast. Võitis Johannes Lamparter (139 m, 151,9 p). Järgnesid Franz-Josef Rehrl (+15 sekundit) ja Mario Seidl (+28 sekundit). Ilves alustas 10 km suusasõitu Lamparterist 38 sekundit hiljem. Eestlase järel startinud sakslane Julian Schmid sai rajale liidrist 52 sekundit hiljem. Esimene norralane, Jens Luraas Oftebro oli seitsmes (+1.01).

Sõitu kontrollis MK-sarja üldliider Lamparter, kes kaks kilomeetri enne finišit sõitis Rehrilt eest ja võttis uhkes üksinduses esikoha. Austerlane on võitnud viimasest kuuest MK-sõidust viis. „Olen väga rahul. Ilus päev mäel, sõit oli tingimuste tõttu üsna raske. Mõnikord on suusasõit nauditav, täna mitte,“ lausus Lamparter Eurospordile.

Vägeva esituse tegi Oftebro, kes tõusis suusasõiduga seitsmendalt kohalt teiseks (+19,4). Kolmandana jõudis kohale Rehrl (+22,3) ja neljandana Schmid (+27,6). Ilves oli koos Seidliga viienda kilomeetrini kolmas-neljas, ent siis neelas jälitajate trio nad alla. Eestlane Oftebro ja Schmidi tempos ei püsinud, aga üle finišijoone libises ta tublil viiendal kohal (+38,1).

Hooaja kokkuvõttes on Lamparteril 995 silma, Oftebro ja Schmid jäävad temast maha 151 punktiga. 429 punkti kogunud Ilves on MK-sarjas jätkuvalt üheksas.

Kahevõistlejad jagavad Oberstorfis punkte ka homme. Enne MM-i võtavad sportlased mõõtu ka Schonachi MK-etapil.