„Ukraina konfliktis pole muutusi toimunud, nii et ma ei saa päris hästi aru, et miks Venemaa või Valgevene peaks taas võistlustel osalema,“ ütles laskesuusataja Sturla Holm Lägreid Norra rahvusringhäälingule NRK.

Kui Lägreidi arvates on võistluste boikoteerimisest veel vara rääkida, siis tema meeskonnakaaslane Christiansen ütles konkreetselt, et ta ühineb venelaste naasmisel 2024. aasta laskesuusatamise MM-i boikoteerimisega.

„Praeguses olukorras oleksin ilmselt nõus boikoteerima, kui olukord oleks [Ukraina sõjas] selline nagu praegu,“ sõnas Christiansen.

Ka murdmaasuusataja Pål Golberg kinnitas, et ta ei stardiks Planica MMil, kui sinna venelased lubataks. „Ma võin seda kinnitada siin ja praegu,“ ütles Golberg.

Laskesuusataja Tarjei Bö leiab, et boikoteerimise teema peaks Norra ühiskonnas tõsiselt üles tõstma.

„Võib-olla peaksime Norras kaaluma üleriigilist boikotti. Oluline on sõna võtta. Vähemalt üks on kindel: ma ei soovi, et nad [venelased ja valgevenelased] enne sõja lõppu tagasi võistlema tuleksid,“ märkis Bö.

Eile mõistsid Eesti, Läti ja Leedu peaministrid ühispressikonverentsil hukka ROKi plaani lubada Venemaa ja Valgevene sportlased Pariisi olümpiamängudele. Üleeile olid sarnase avalduse teinud Baltimaade ja Poola spordiministrid.

Saa kõik olulisemad spordiuudised oma postkasti uudiskirjaga: https://sport.delfi.ee/z/uudiskiri/

Jaga
Kommentaarid