Rapla ja Tartu kohtumise esimene poolaeg pakkus kaks eriilmelist veerandit. Kodumeeskond alustas Tyler Cheese’i ja Obrad Tomici vedamisel suurepäraselt ning nad olid kümne minuti järel peal 23:14. Ent väikese mõttepausi järel said külalised kaitse toimima.

Tartu võitis teise veerandaja 18:9 ehk meeskonnad läksid kahe poolaja vahelisele mõttepausile viigiseisult 32:32. Sealjuures oli külaliste ridades suurepärases hoos Hendrik Eelmäe, kes tiimi 32-st silmast tõi 15. „Esimene veerandaeg läks meie kaitse taha. Magasime ja lasime neil võtta viskeid, mis neile meeldib. Alates teisest veerandist surusime oma mängu peale. Lõpuks saime kaitse toimima ja laupallid kätte,“ rääkis matši järel Tartu kapten Rosenthal.

Puhkepausi järel läks 415-pealise kodupubliku ees viivuks hoogu ameeriklane Kendall Stephens, kes vähem kui viie minutiga viskas 11 punkti. Rapla pääses juhtima kuue silmaga ja viimase kümne minuti eel olid nad peal 58:55. Ostustava neljandiku alguses pääsesid tartlased Oliver Suuroru ja Eelmäe õnnestumistest juhtima ning Märt Rosenthali kahe õnnestunud läbimurde järel olid külalised neli minutit enne normaalaja lõppu peal 72:65.

Kohtumise lõpu eel tõi Tormi Niitsu kaugvise Rapla veel kolme silma kaugusele, aga järgmistel rünnakutel Stephensi kaugvisked ei tabanud ja viimase naela kodumeeskonna kirstu lõi 33 sekundit enne matši lõppu kaare tagant sopsanud Rosenthal.

Kohtumise 78:71 võitnud Tartu poolel tõi parimana viis kaugviset tabanud Eelmäe 21 punkti. Rosenthal toetas teda 19 ja Leemet Böckler kümne silmaga. Vägilase mõõtu keskmängija Tomas Pavelka viskas üheksa punkti, võttis kümme lauda ja tegi lausa viis viskeblokeeringut. „Meil on see nädal kolmas mäng. Rotatsioonist on mehed järjest ära kukkunud. Alguses mõtlesime üle. Mõtlesime, et tuleb lihtsamalt, aga midagi ei tule lihtsalt. Kõiki mänge tuleb võtta täiega,“ sedastas Rosenthal.

Tartu peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul suutis meeskond täna Eelmäe ja Rosenthali vedamisel sisu näidata. „Tänase võidu jaoks pidi meeskond näitama iseloomu. Hendrik Eelmäe ja Märt Rosenthal suutsid täna esile tõusta ja tõmbasid ülejäänud meeskonna endaga kaasa. Kogu meeskond võitles lauapallide pärast. Suutsime neljandal veerandajal kaitsemängus käiku vahetada ja sellega saime võõrsilt väärt võidu kätte,“ sõnas Mazurs klubi pressiteenistuse vahendusel.

Raplat vedas lõpuks alt visketabavus, sest nad tabasid platsilt 71-st viskest vaid 27. Sealjuures neli pingilt sekkunud mängijat sopsasid 13-st viskest vaid ühe ning ainsana sai käe valgeks kolm punkti toonud Derrick Woods. Suuresti hoidis kodumeeskonda mängus lauavõitlus, kus nad said vastase korvi alt kätte 13 palli. Raplat vedas lõppeks trio Cheese, Tomic ja Stephens, kelle arvele jäi vastavalt 20, 18 ja 17 silma. Sealjuures Cheese võttis lisaks maha kaheksa lauda ja andis kuus korvisöötu, Tomic sai aga kätte 15 lauapalli.

Tartul on 22-st mängust võitnud 16 ja Rapla 25-st 13, millega nad on Eesti-Läti liigas vastavalt neljandal ja seitsmendal kohal.