Ukraina spordijuhid on nördinud, et ROK tuli eelmisel nädalal välja avaldusega, milles teatati kavatsusest Venemaa ja Valgevene sportlased uuesti rahvusvahelistele võistlustele lubada.

Ukraina sporditegelased kutsusid täna rahvusvahelist üldsust üles, et Venemaale ja Valgevenele ning nende sportlastele ei tehtaks järeleandmisi.

„Sõda pole lõppenud. Tsiviilisikud, sportlased surevad,“ ütles Ukrainast pärit sünkroonujuja Marta Fedina Kiievis toimunud pressikonverentsil, kirjutab Politico.

„Kuidas me üldse saame rääkida Venemaa ja Valgevene sportlaste naasmisest? See pole aus… Meie sportlased peavad treenima karmides tingimustes, generaatorite abil – tingimused, mis ei ole võrdsed sellega, mis neil [venelastel] on,“ lisas Fedina.

Ukraina spordi- ja noorteminister ning Ukraina olümpiakomitee president Vadõm Huttsait kinnitas, et õhus on võimalus, et nad boikoteerivad Pariisi mänge, kuid ta rõhutas samas, et ukrainlased keskenduvad esmalt jõupingutustele, et venelased ja valgevenelased olümpial ei võistleks.

Eelmisel nädalal oli Ukraina president Volodõmõr Zelenski teravalt kritiseerinud ROK-i ja selle juhti Thomas Bachi ning kutsus Bachi külastama Ukraina linna Bahmuti, et olümpiajuht näeks oma silmaga, kuidas venelaste „neutraalsus“ välja näeb.

Täna mõistsid Eesti, Läti ja Leedu peaministrid ühispressikonverentsil hukka ROKi plaani lubada Venemaa ja Valgevene sportlasi Pariisi olümpiamängudele. Eile olid sarnase avalduse teinud Baltimaade ja Poola spordiministrid.

Saa kõik olulisemad spordiuudised oma postkasti uudiskirjaga: https://sport.delfi.ee/z/uudiskiri/

Jaga
Kommentaarid