Juventuse rahaasjade kohta algatati uurimine eelmise aasta kevadel ning juurdluse käigus selgus, et klubi oli aastatel 2018–2020 esitanud oma kahjumi valesti. Leiti, et Juventus kasutas kunstlikke üleminekutehinguid oma bilansi parandamiseks ning selle tõttu jäeti 36-kordne Itaalia meisterklubi koduliigas 15-st punktist ilma.

Corriere dello Sporti andmetel pole aga Juventuse rahaasjade uurimine sugugi lõppenud.

Nimelt nõuavad Itaalia jalgpalliliidu prokurörid, et Juventuselt eemaldataks Serie A-s veel 20 punkti, sest väidevalt sahkerdas Torino klubi koroonapandeemia ajal ka mängijatele palkade maksmisega.

Juventus tegi toona ametliku avalduse, et mängijad loobusid klubi hüvanguks oma nelja kuu palgast. Kuid erinevad pealtkuulamised ja WhatsAppi sõnumid kinnitasid, et nii mängijad kui ka klubi juhtkond olid teadlikud, et see info ei vasta tõele.

Tegelikult loobusid mängijad ainult ühe kuu töötasust ning ülejäänud kolme kuu palk lubati neile tasuda erinevate boonuste ja sponsorlepingute kaudu. Seda kõike selleks, et aidata klubil raamatupidamist korda saada.

Kohtuistung leiab kõigi eelduste kohaselt aset märtsikuus.

Juventus on liigatabelis 23 punktiga 13. positsioonil, kuid uue karistuse korral kukuksid nad hetkeseisuga konkurentsitult viimasele kohale, mis tähendab, et esiliigasse langemine poleks sugugi välistatud.