Kergejõustiklane hukkus Bahmuti veristes lahingutes killutabamuse tagajärjel.

Androštšuk oli lootustandev kergejõustiklane, kes tuli 2019. aastal kümnevõistluses U-20 vanuserühmas Ukraina meistriks.

„Raske on sõnu leida, kui hoolimata võitudest tuleb ette kohutavaid kaotusi. Aitäh, kangelane, kaitse ja pühendumise eest. Puhka rahus. Me ei anna andeks. Maksame kätte,“ teatas Ukraina kergejõustikuliit Instagrami postituses.

Hukkunud kergejõustiklase kohta võttis sõna ka Ukraina tennisetäht Elina Svitolina.

„Üks Ukraina kergejõustiku tõusvaid tähti Volodõmõr Androštšuk suri lahingus. Ta ei saa olümpial kunagi oma potentsiaali ega unistusi realiseerida. Miks peaksid siis Venemaa ja Valgevene sportlased saama võimaluse, kui nende valitsused võtavad süütutelt inimestelt ja sportlastelt võimaluse?!“ teatas Svitolina.

Androštšuk läks oma kodumaad kaitsma vabatahtlikult. Kuna ta kuulus Ukraina koondisse, polnud sõjaväeteenistus tema jaoks kohustuslik.

Ameerika ajaloolane ja kirjanik Timothy Snyder teatas ukrainlase hukkumise järel sotsiaalmeedias: „Androštšuk ei saa esindada oma riiki 2024. aasta olümpiamängudel Prantsusmaal, sest ta hukkus Venemaa sissetungijate tõttu. Rahvusvahelise olümpiakomitee teatel on aga Pariisi olümpiale oodata Venemaa sportlasi.“

Jaga
Kommentaarid