„FIBA Europe Cupis on ühe kuuemängulise alagrupiringi kulu klubile umbes 60 000 eurot, ENBL-is oli see terve hooaja peale 10 000. Tõsi, tänavune hooaeg oli erandlik, sest meil polnud sõite Poola ega kaugemale, vaid tegime mängud ära Eestis. Aga alguses paned stardiraha sisse ja peale koduse etapi korraldamist saad raha tagasi. Kulude mõttes on vahe päris suur,“ lausus ENBL-is debüteerinud Kalev/Cramo mänedžer Ramo Kask.

Talle sekundeeris Tartu Ülikool Maks & Mooritsa spordidirektor Janar Talts. „Eurosari on meie jaoks veel krõbeda hinnalipikuga. Eurosarjad on toredad, aga kui sa vaatad rahakotti, siis pole enam nii tore. ENBL-is on suurepärane hinna ja kvaliteedi suhe. Kui sa Põhja-Euroopa liigas mängid Wolvesiga ja FIBA sarjas Den Boschiga, siis pole kuigi suurt taseme vahet. ENBL-is võib mõnikord vastane isegi parem olla,“ selgitas ta.

Eesti klubid jäid hooajaga rahule

Põhja-Euroopa korvpalliliigas osales sel hooajal kolm Eesti klubi, kellel olid üsna erinevad eesmärgid. A-alagruppi kuulunud TalTech/Optibet soovis anda mängijatele tugevaid kohtumisi ja kogemusi, sellal Kalev/Cramol jäi tihkes graafikus ENBL paratamatult Eesti-Läti liiga ja FIBA Europe Cupi varju. B-alagrupis sihtis sarjas teist aastat osalenud Tartu Ülikool Maks & Moorits kohta nelja seas ehk play-off'is. Reaalsuses sai TalTech ühe ning Kalev/Cramo ja Tartu Ülikool kaks võitu, millega nad kõik jäid kohamängudest eemale.