22-aastasest argentiinlasest poolkaitsjast sai sellega Inglismaa jalgpalliajaloo kõige kallim mängija. Kõigi aegade edetabelis paigutub Fernandeze tehing viiendale kohale. Enamat on makstud ainult Neymari, Kylian Mbappe, Philippe Coutinho ja Joao Felixi eest. Kaks esimest ostutehingut tegi PSG ning järgmised FC Barcelona ja Madridi Atletico.

Inglismaal oli seni rekordtehinguks Jack Grealishi siirdumine Aston Villast Manchester Citysse 2021. aastal. ManCity maksis inglasest poolkaitsja eest 117 miljonit eurot.

Fernandeze senine koduklubi Lissaboni Benfica proovis pikalt poolkaitsjat endale hoida ning jaanuari esimeses pooles tehingust asja ei saanud. Lõpuks pidi Chelsea maksma Fernandeze väljaostuklauslis kirjas oleva summa ning üleminekuakna viimasel päeval sai tehing tehtud.

Fernandez mängis veel suvel kodumaal River Plate’is, kuid 23. juunil lõi ta käed Benficaga. Portugali suurklubi maksis tema eest 10 miljonit eurot. Seega tõusis poole aastaga Fernandeze hind 12 korda.

Chelseaga sõlmis Fernandez kaheksa ja poole aasta pikkuse lepingu ehk kontraht kehtib 2031. aasta juunini. Tehingu vormistamine lõpuks viibis, kuna klubid ei jõudnud kokkuleppele üleminekusumma tasumise osas. Chelsea soovis maksta kuues võrdses osas viie aasta jooksul. Benfica tahtis aga kolme võrdset makset kahe aasta jooksul. Lõpuks jõuti kompromissini. Chelsea pani kohe lauda 40 miljonit eurot ja ülejäänud summa laekub kuues osas.

Argentina koondise eest on Fernandez pidanud seni kümme kohtumist ja löönud ühe värava. Nimetatud tabamus sündis MM-i alagrupimatšis Mehhiko vastu. Benfica eest pidas ta poole aastaga 29 mängu ning lõi neli väravat.