Sõidus toimusid otsustavad sündmused 3 kilomeetrit enne lõppu, kui seitsmeses juhtgrupis rebisid teistel eest kolm neidu. Finišiheitluses oli neist kõige teravama jalaga norralanna Kristin Austgulen Fosnäs, kes edestas Saksamaa koondislast Lisa Lohmanni 2,3 sekundiga. Pronksi viib koju võitja kaasmaalane Margethe Bergane (kaotus võitjale 7,2 sekundit). Fosnäs võttis sel MM-il juba teise medali, sest pühapäeval oli ta sprindis soomlanna Jasmin Kahara järel teine.

Kaidy Kaasiku püsis ühisstardist sõidus juhtgrupis kaheksanda kilomeetrini, ent seejärel hakkas parimatega vahe kärisema. Poolel võistlusmaal kaotas ta liidrile poole minutiga, lõpuks oli vahe võitjaga 1.39,2 ja see andis 21-aastasele eestlannale 11. koha. Üleeile sai Kaidy sprindis 13. koha.

Veidi varem jäi parimatest maha tema kaksikõde Keidy, kes oli finišis 15. (+2.19,6). Aveli Uustalu ei startinud.

Ka U20 neidude 20 km ühisstardist sõidus läks võit Norra ja selle võttis Milla Grosberghaugen Andreassen. Ainus startinud eestlanna Õnnela Rodendau oli 19. (+3.28,1). U20 noormeeste arvestuses oli parim norralane Mathias Holbäk, 35. sportlasena ületas finišijoone Olle Ilmar Jaama (+4.38,4).