Baskonia alustas jaanuari nelja järjestikuse kaotusega, ent eelmisel nädalal alistasid nad lisaajal 114:111 valitseva Euroliiga meistri Anadolu Efesi. Hispaania sats alustas võõrsilmängu sarja tänavuse punase laterna vastu kaitses üsna pehmelt ja pooleteist minutiga olid nad 2:8 kaotusseisus. Seejärel külalised kosusid, ent avaveerandi lõppeks olid nad taga 17:18. Sealjuures tiimi 17-st silmas kümme olid mängujuhi Darius Thompsoni arvel.

21. vooru järel Kaunase Žalgirisega Euroliiga kuuendat-seitsmendat kohta jaganud Baskonia jätkas teiselgi veerandajal tagaajaja rollis ja kahe poolaja vahelisele puhkusele läksid külalised 34:40 kaotusseisus.

Pikemal pausil tegi Baskonia peatreener Joan Peñarroya mitmeid vangerdusi, näiteks ei pääsenud järgmise 20 minuti vältel väljakule algviisikus alustanud, aga esimesel poolajal kõik kolm viset mööda pannud Kotsar. Hispaania meeskond jõudiski kolmanda veerandaja lõpus viigini ning matš kulges edasi punkt punkti heitluses.

Veel neljanda neljandiku keskelgi oli tablool 72:72 viik, ent järgmisel viiel minutil ei võtnud korv Baskonia kaugviskeid enam vastu ja Milano läks oma teed. Hispaania meeskond sai Euroliigas tosina võidu kõrvale kümnenda kaotuse skooriga 83:89. „Milanol oli rohkem energiat ja otsustaval viimasel veerandil me ei mänginud absoluutselt kaitses,“ raputas Peñarroya kohtumise järel hoolealustele tuhka pähe.

Kokku kuraditosin minutit platsil rassinud Kotsar kätt valgeks ei saanud, samas jäi Eesti koondise keskmängija arvele kaks lauapalli, kaks korvisöötu ja üks vaheltlõige. Sander Raieste tosina mängule üles antud mehe sekka ei pääsenud. Baskonia parimatena tõid Thompson 19 ning Rokas Giedraitis ja Markus Howard mõlemad 18 punkti.

Milano ootamatu kangelane oli oma viimaste aastate ühe parima esituse teinud Johannes Voigtmann. Eelnevalt sel Euroliiga hooajal kokku viis kaugviset tabanud 211 cm pikkune sakslane sopsas teisipäeval kaare tagant kuuest viskest neli, tõi 16 punkti ja võttis kaheksa lauda. Temast ühe silma enam kogus prantslane Timothé Luwawu-Cabarrot.

Milano peatreener Ettore Messina oli kohtumise järel väga rahul. „Mängijad väärisid sellist õhtut! Johannes on Johannes. Tal polnud sel aastal õnnestumisi ja pigem on olnud üsna hädas. Aga kõik olid tublid ja see andis meile tulevikuks natuke enesekindlust. Olime rahulikud ja suutsime palli liigutada. See matš näitas, kuidas me peame edasi liikuma,“ tõdes Euroliigas seitsmenda võidu võtnud meeskonna loots.

Baskonia meeskond tuleb taas väljakule selle nädala reedel, kui nad võõrustavad Vitoria-Gasteizis Kreeka klubi Ateena Panathinaikos.