Läti väikelinnas Madonas alanud suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistluste avapäeval võitis sprindidistantsil oma esimese Euroopa meistritiitli neljakordne maailmameister Daisy Kudre-Schnyder. 3,3 km pikkusel rajal oli tema ajaks 14.26. Hõbeda teenis 24-sekundilise kaotusega rootslanna Evelina Wickbom ning pronksi 32-sekundilise kaotusega teine rootslanna, Elin Schlagerström. Epp Paalbergi oli 15. (+2:40) ja Doris Kudrel 18. (+2:51).

Daisy Kudre-Schnyder tõdes, et tore on olla tagasi kohas, kus ta kümme aastat tagasi võitis juuniorina tiitlivõistluste medali. „Tänane võit ei tulnud kergelt, andsin endast kõik ja tegin tehniliselt puhta soorituse. Sel nädalal on ees veel neli starti, võtan neid kõiki väga tõsiselt ja püüan hea vormi maksimaalselt realiseerida,“ rääkis ta orienteerumise liidu vahendusel.

Meeste 3,6 km pikkusel rajal võitis oma esimese täiskasvanute tiitlivõistluse kahe aasta eest Eestis juunioride maailmameistriks kroonitud rootslane Jonatan Ståhl ajaga 14.16. Ta edestas kahe sekundiga bulgaaralast Stanimir Belomazhevit ja 11 sekundiga oma kaasmaalast Niklas Ekströmi.

Väga hea sõidu tegi Eesti meeste koondise liider Mattis Jaama, kes saavutas 9. koha kaotades võitjale vaid 37 sekundit. „Olen natuke üllatunud, et kaotasin võitjale nii vähe. Tehnilise poole pealt klappis mul kõik hästi, aga kogu aeg oli selline tunne, et sõidukiirus ei ole päris see, mis peaks olema. Kokkuvõttes olen selle kohaga rahul ja eks see tulemus innustab kõvasti pingutama ka järgmistel distantsidel,“ lausus Jaama.

Raja algusosas suure orienteerumisvea teinud Sander Pritsik pidi seekord leppima 43. kohaga (+4:37). Andres Rõõmu ja Kevin Hallopi tulemused tühistati märke puudumise tõttu ühest kontrollpunktist.

Samuti Lätis toimuvatel juunioride maailmameistrivõistlustel saavutas Chris Marcus Krahv noormeeste sprindis hõbemedali. Kulla võitis rootslane Albin Gezelius, kellele Krahv kaotas poole minutiga. Timo Kudre sai 13. koha (+1.44).