Rennisõidus maailmameistriks tulnud 31-aastane Smaine oli üks kahest välismaalasest, kes laviini all hukkus. Tugeva lumesaju tõttu oli piirkonnas antud laviinihoiatus.

Smaine oli Jaapanisse reisinud, et filmida turunduskampaania jaoks maandumisvõtteid.

Traagilistest sündmustest rääkis suusaajakirjale Mountain Gazette elukutseline suusataja Adam Ü., kes oli üks Smaine′i grupi liikmetest. Tema sõnul pidid pühapäevased laskumised jääma kogu Jaapani reisi viimasteks.

„Kaameratehnikat meil kaasas ei olnud, tegime seda lihtsalt oma lõbuks,“ rääkis Adam.

Paraku olid peale pärastlõunast teist laskumist Smaine, Adam Ü. ja grupp Austria laskujaid valel ajal vales kohas.

„Nägime seda [laviini] tulemas. Kuulsime tormi ja saime aru, et tegemist on suure laviiniga. Hakkasime jooksma ja siis see tabas meid,“ kirjeldas Adam, kes mattus umbes pooleteise meetri sügavusele lumme.

Sündmuskohale saabunud päästjad suutsid ta umbes 25 minuti pärast välja kaevata. Mees pääses tõsiste vigastusteta. Smaine′il paraku pääseda ei õnnestunud ja tema kuulutasid arstid surnuks.

Smaine oli vaid mõned tunnid enne surma avaldanud Instagramis video, kus kiitis Jaapani lume kvaliteeti: „See toob mind igal talvel tagasi Jaapanisse. Uskumatu lumekvaliteet, lakkamatud tormid ja tõeliselt lõbus maastik, mis läheb iga avastamisega paremaks.“

Jaga
Kommentaarid