Ehkki vormiliselt oli tegu sõprusmatšiga, siis võitjale oli sel korral auhinnaks Liivimaa karikas. Eesti ja Läti meistrid on selle peale madistanud seitsmel korral. Flora läks matši 140 pealtvaataja ees juhtima 32. minutil, kui Sten Reinkorti teenitud 11 meetri karistuslöögi lõi kindlalt võrku Sergei Zenjov.

Valmiera seis läks keeruliseks 68. minutil, kui robustse vea eest teenis punase kaardi Maksims Toniševs. Eesti meeskond realiseeris EJL-i jalgpallihallis arvulise ülekaalu neli minutit enne normaalaja lõppu, kui jala sai valgeks Nikita Mihhailov.

Flora peatreener Jürgen Henn tõdes matši järel, et nad olid parem meeskond. „Esimese poolaja alguses ja korraks teisel poolajal, kui nad lõid suluseisust värava, oli rabistamist ja peataolekut. Aga suures plaanis mängisime korralikult,“ lausus ta Soccerneti ülekandes.

Rohevalged võitsid kolmanda järjestikuse Liivimaa karika, sest nad tõstsid selle pea kohale ka 2011. ja 2018. aastal. „Kui sa mängid millegi peale, siis see lisab treeningmängule natuke intriigi, põnevust ja adrenaliini. Selles plaanis tegi karikas mängu võitluslikumaks ja põnevamaks,“ möönis Henn.

Ametlik hooaeg saab avalöögi 26. veebruaril, kui Paide kunstmuruväljakul selgitavad sealne Linnameeskond ja Flora välja tänavuse superkarika võitja. Eesti meistriliiga alustab kohtumistega 8. märtsil.