Üheksakordne Austraalia lahtiste tšempion Djoković alustas avasetti selgelt paremini ning kuigi kohtumise teises geimis õnnestus Tsitsipasel esimesed murdepallid likvideerida, siis neljandas geimis sai serblane oma tahtmise kätte ja asus 3 : 1 juhtima. Pärast seda õnnestus mõlemal mehel oma servigeime hoida ning nii võitis Djoković esimese seti 6 : 3.

Teise seti ainsa murdepalli teenis Tsitsipas ning ühtlasi oli tegemist settpalliga. 5 : 4 seisul ei õnnestunud kreeklasel aga võimalust realiseerida ja kiires lõppmängus oli Djokovići võidukas tulemus 7 : 4.

Tsitsipas alustas kolmandat setti kiire murdega, kuid loovutas kohe järgmises geimis oma pallingu. Rohkem murdevõimalusi meestel ei tekkinud ning kiires lõppmängus oli Djokovic sedapuhku vastasest parem 7 : 5.

Kohtumise statistika:

Djokovic - Tsitsipas

Djokovici jaoks oli tegemist rekordilise kümnenda Austraalia lahtiste tiitliga ning 22. suure slämmi tiitliga, millega ta kerkis Rafael Nadaliga ühele pulgale. Ühtlasi tõuseb Djokovic esmaspäeval avaldatavas ATP edetabelis esikohale.

Enne kohtumist:

Djoković alistas poolfinaalis ameeriklase Tommy Pauli (ATP 35.) 7 : 5, 6: 1, 6 : 2 ning Tsitsipas oli parem venelasest Karen Hatšanovist 7 : 6 (2), 6 : 4, 6 : 7 (6), 6 : 3.

Djoković mängib Austraalia lahtiste finaalis juba kümnendat korda ning varasemal üheksal korral on ta finaalist võitjana väljunud. Tsitsipas on suure slämmi turniiril poolfinaalist kaugemale jõudnud vaid korra, 2021. aasta Prantsusmaa lahtistel ning toona tunnistas ta otsustavas mängus just Djokovići paremust.

Austraalia lahtiste võitja tõuseb ühtlasi maailma esireketiks.