Kahevõistleja Kristjan Ilves jätkas võistlemist Austrias Seefeldis toimuval MK-etapil. Eile neljanda koha saanud eestlase hüpe kandus 106,5 meetri kaugusele, mis andis talle 140,8 punkti ja seitsmenda koha. Austerlasest Johannes Lamparterist läks Ilves suusarajale 46 sekundit hiljem. Kolmandat kohta hoidev jaapanlane Ryota Yamamoto edestas Ilvest aga 24 sekundiga.

12,5 km suusasõidus püüdis Ilvese grupp juba esimesel ringil Yamamoto kinni ning kolmanda ringi lõpuks jäi neile jalgu ka sakslane Vinzenz Geiger. Viimase ringi viimasel tõusul läks Ilvesel aga raskeks ning ta ületas finišijoone kuuendana (+35,2). Lamparteri järel sai teise koha sakslane Julian Schmid (+16,5) ning kolmas oli norralane Jens Luraas Öftebro (+17,4). Eestlase ette mahtusid veel ka Geiger (+23,5) ja Stefan Rettenegger (+23,8).

Aigro jäi napilt punktikohalt välja

Austrias Kurmi lennumäel tegi Artti Aigro 202-meetrise hüppe, mis andis talle MK-etapil 31. koha. HS235 mäel võttis teist päeva järjest esikoha MK-sarja norralasest üldliider Halvor Egner Granerud, kes tegi 234,5- ja 235-meetrised hüpped. Poodiumi teisele astmele jõudis sloveen Timi Zajc ja kolmandale austerlane Stefan Kraft.

Sealjuures jäi Aigrol teise vooru pääsemisest puudu vaid 0,2 punkti. „Hüpped läksid paremuse suunas, kuid ideaalset hüpet seekord ei õnnestunud teha. Täna võin rahule jääda enda tegemisega, kuna hüpe hüppe haaval suutsin ennast parandada peale reedest ebaõnnestumist,“ tõdes eestlane, kes astub taaa mäele järgmisel nädalavahetusel Willingeni MK-etapil.

Šveitsis Lenzerheides toimuvatel laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlustel võitis segateatesõidu Norra, kes edestas kahe lisapadruni juures Saksamaad (6; +25,1) ja Rootsit (9; 46,8). Eesti (Lisbeth Liiv, Hanna-Brita Kaasik, Jüri Uha ja Joosep Perv) võeti enne teise vahetuse lõppu ringiga mahajäämise tõttu maha, mis tähendas, et mehed võistelda ei saanudki. Lõpuks läks eestlastele kirja 14. koht. Ka paarissprindi võitis Norra, kelle järgesid Šveits (+16,6), Prantsusmaa (+21) ja päeva suurüllataja Moldova (+22,5). Selleski võistluses Eesti (Johanna Talihärm ja Marten Aolaid) finišisse ei jõudnud.

Kanadas Whistleris toimuvatel murdmaasuusatamise juunioride maailmameistrivõistlustel näitas neidude klassikasprindi eelringis parimat aega soomlanna Jasmin Kahara. 47 startinu seas oli ka kolm eestlannat: Kaidy Kaasiku sai 14. (+6,78), Aveli Uustalu 23. (+9,78) ja Keidy Kaasiku 26. koha (+11,4). Noormeeste konkurentsis näitas parimat aega norralane Lars Agnar Hjelmeset, ainsa eestlasena startinud Karl Sebastian Dremljuga oli 17. (+5,39).

Otseblogi: