Ehkki Tervell Beck viis Valmiera 2:0 juhtima, siis järgmised minutid kuulusid TalTechile. Hästi palli jaganud kodumeeskond juhtis avaveerandi keskpaigas 11:4 ja kümne minuti järel oli tablool kodumeeskonna 23:14 eduseis.

Samas taktis kulges kohtumine edasi ka teisel veerandajal. TalTechi agressiivne surve all patustasid külalised rohkete pallikaotustega, lisaks oli lätlastel üsna kehv viskepäev ja nad ei tabanud enne puhkepausi ühtegi kaugviset. Nii läks TalTech puhkama seisult 48:23. „Olime mänguks valmis ja survestasime neid piisavalt. Sealt tuli ka vahe,“ tõdes kohtumise järel Ran Andre Pehka

Sellega oli kohtumine ka tehtud. Lähemale kui 18 silma külalised enam ei tulnud ja TalTech võttis 118 pealtvaataja ees 87:60 võidu. Eesti meeskonna poolelt tõid parimatena Toomas Raadik 17, Marcanvis Hymon 12 ja Oliver Metsalu kümme punkti, Valmiera edukaim oli 24 silmaga Beck.

Ülikoolisats on sel hooajal võitnud 19-st mängust seitse, aga kolm neist on tulnud viimases kolmes matšis. Ülemöödunud nädalal alistas TalTech 84:58 Liepaja ja eelmise nädala laupäeval 73:53 Läti Ülikooli. TalTech hoiab Paf liigas 12. 9kohta, Valmiera on 14. „Hooaja algus oli konarlik, aga õppisime vigadest ja üritame iga päevaga saada paremaks. Midagi on muutunud,“ lausus Pehka, kes pani väljakult mööda kõik viis võetud viset, aga samas sai vabaviskejoonelt kirja kaheksa punkti.

Eesti-Läti liiga jätkub eeloleval kolmapäeval, kui Pärnu Sadam võõrustab Tarvast.