ROK kirjutas kolmapäeval, et „kõigil sportlastel on õigus olla ilma diskrimineerimiseta“ ning et „ühtegi sportlast ei tohiks tema passi pärast takistada võistlustel osalemast.“ Samuti tõi ROK välja, et edaspidi tuleb lähemalt uurida variante, mille alusel saaksid Venemaa ja Valgevene sportlased taas võistlema pääseda.

Podoljak võttis Twitteris ROK-i seisukoha kriitiliselt ette. „ROK pakub maailmale välja vägivalla, massimõrvade ja purustuste reklaamimist,“ kritiseeris Podoljak. „Nii pakuvad nad, et Venemaa sportlased peaksid võistlema tõeliste „surma saadikutena“. Sport ei eksisteeri väljaspool poliitikat, sport edendab seda. Seega, ROK edendab Venemaa inimsusevastast poliitikat.“

President Zelenskõi teatas reedel, et Ukraina kavatseb teha rahvusvahelist kampaaniat selleks, et Venemaa sportlased ei saaks 2024. aasta Pariisi olümpiamängudel osaleda. „Venemaa peab lõpetama agressiooni ja terrori. Alles siis on üldse võimalik rääkida venelaste osalemisest olümpialiikumises,“ seisis avalduses.

Jaga
Kommentaarid