Kohtumist alustas paremini mullune Wimbledoni tšempion Rõbakina, kes pääses avasetis ette 3:1. Sabalenka suutis servimurdega viigistada seisu 4:4 peale. Sellele vastas Rõbakina omakorda servimurdega ning suutis seejärel ka oma pallingut hoida, võites avaseti 6:4.

Teise seti ainus servimurre sündis neljandas geimis, mille võiduka lõpu järel asus Sabalenka setti 3:1 juhtima. Kumbki tennisist rohkem vastase pallingut murda ei suutnud ning nii võitis Sabalenka teise seti 6:3.

Otsustavas kolmandas setis murdis Sabalenka Rõbakina pallingu seitsmendas geimis ning pääses ette 4:3. 5:4 seisul asus maailma viies number servima suure slämmi võidu nimel. Sabalenka luhtas kolm esimest matšpalli ning lasi Rõbakina korraks ka murdepallini. Kasahstani esindav tennisist seda siiski ära ei kasutanud ning neljandal katsel sai Sabalenka oma tahtmise. 24-aastase tennisisti võidunumbriteks kaks tundi ja 29 minutit kestnud finaalis jäid 4:6, 6:3, 6:4.

24-aastane Sabalenka võitis karjääri esimese suure slämmi üksikmängu tiitli. Tänane oli talle ühtlasi esimeseks finaaliks suurel slämmil. Paarismängus on tal ette näidata kaks tiitlit, 2019. aastal võidutses ta US Openil ja tunamullu Austraalias.

„Suur tänu kõigile, kelle abil see turniir toimis. Korraldajad, kohtunikud, pallilapsed...,“ loetles Sabalenka auhinnatseremoonial võidukõnes ja kiitis nii Austraalia publikut kui tunnustas ka Rõbakinat eduka võistluse eest. „Loomulikult suur tänu ka mu tiimile. Oleme viimastel aastatel palju üle elanud. Teie (tiim) väärib seda tiitlit väga. Armastan teid!“

MÄNGU STATISTIKA: