Gožva sai neljapäeval peetud naiste üksiksõidu lühikavas 46,78 punkti, mis tähendas 22. kohta ja pääsu vabakavale.

RusDelfi korrespondent Jevgeni Gribovski vestles Ukraina sportlasega pärast lühikava võistlust.

Kuidas hindate oma võistlust?

Puhast kava uisutada ei suutnud, oma sooritust hindaksin 5-6 punktiga 10st. Täna oli väga raske end kokku võtta. Olen väga tänulik sellise vastuvõtu ja toetuse eest. See aitab palju, kui tunned sellist energialaengut igalt poolt.

Hetkel treenid Tallinnas. Kuidas sa Eestisse sattusid?

Olen Eestis olnud (eelmise aasta) mai lõpust, kõigepealt tuli sinna minu treener. Siis ta ütles, et tulgu ka mina, võimalus on. Minu ema, õde ja koer on minuga Eestis, vanem õde oma perega Varssavis ning isa ja vanaema Ukrainas.

Kas Eesti iluuisuliit aitab sind?

Muidugi aitab. Mulle anti võimalus Eestis treenida, 2,5 tundi päevas anti jääaega. Üldiselt on võimalus jääl olla ja harjutada. Noh, suur tänu ka Ukraina föderatsioonile, mis võimaldab võistlustel käia.

Kas jää ja lähenemine treeningutele on Ukrainas ja Eestis erinev?

Lähenemine ilmselt mitte eriti. Treenerit ma ei vahetanud, töötan omadega, kuid ilmus teine ​​treener - Irina Kononova, kes samuti abistab palju ja aitab protsessile kaasa. See pole esimene kord, kui kohtume, enne seda käisime ühistes treeninglaagrites, seega on töövõtted väga sarnased.

Ja jää kohta: meil on Kiievis ainult üks areen: väike, standardne väljak. Seda ei anna võrrelda selliste areenidega nagu siin või Tallinnas. Siin Espoos on areen väga sarnane Tallinna oludele: peaareen on suur, väga soe, hea jääga ja väiksem treeningareen.

Kas Venemaa ja Valgevene sportlaste puudumine EMilt on õiglane otsus?

Ja kuidas saab seda ebaõiglaseks otsuseks nimetada?