Serblane võitis kaks tundi ja 20 minutit kestnud kohtumise 7:5, 6:1, 6:2.

Djokovic servis 12 ässa ja tegi viis topeltviga. Paul ei patustanud ainsagi topeltveaga ning lõi neli ässa. Mõlemad teenisid üheksa murdevõimalust, Djokovic realiseeris neist seitse ning Paul kõigest kaks.

„Ma olen väga tänulik, et mul on endiselt jalgades piisavalt jõudu, et sellisel tasemel mängida,“ rääkis 35-aastane serblane peale kohtumist. „Mõned pallivahetused olid väga pikad ja need andsid tunda. Meil mõlemal olid pärast esimest setti jalad päris rasked ja mul oli õnne, et suutsin avaseti lõpus mitte närvi minna. See oli võtmehetk, sest pärast seda hakkasin palle paremini tabama.“

Djokovici jõudis Austraalia lahtiste finaali juba kümnendat korda ning varasemal üheksal korral on ta finaalist võitjana väljunud. Finaalis läheb Djokovic sedapuhku vastamisi maailma neljanda reketi Stefanos Tsitsipasega, kes alistas teises poolfinalis Karen Hatšanovi 7:6 (2), 6:4, 6:7 (6), 6:3.

Tsitsipas on varasemalt suure slämmi turniiri finaalis mänginud vaid korra, 2021. aasta Prantsusmaa lahtistel ning toona tunnistas ta otsustavas mängus just Djokovici paremust.

Austraalia lahtiste võitja kerkib ühtlasi ka maailma esireketiks.