Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste ajal on peaaegu iga päev ilmunud uudiseid sellest, kuidas pealtvaatajad lehvitavad Venemaa lippe ja kannavad Z-tähega särke. Venemaa algatatud sõja tõttu Ukraina vastu on mõlemad tegevused aga keelatud.

Venemaa ja Valgevene tennisistid võivad küll tenniseturniiridel osaleda, aga nende riikide sümbolite näitamine pole lubatud.

Teiste seas poseeris Venemaa lippu ja Z-tähega särki kandva inimesega ühispildil ka Srdjan Djoković. Lisaks jäi tennisetähe isa videoklipi peale, kus hõikab: „Elagu Venemaa!“

Novak Djokovići isa sõnul oli tegemist aga suure eksitusega: „Olen siin ainult selleks, et oma poega toetada, ning mul polnud mingit kavatsust kedagi häirida või uudistesse sattuda. Tähistasin Novaki fännidega oma poja võitu ja tegin nendega pilte nagu alati,“ vahendab Daily Telegraph Srdjan Djokovići sõnu. „Mu perekond on sõjakoledused üle elanud ja me soovime ainult rahu.“

„Ma otsustasin tänast poolfinaali kodus vaadata, et minu poega või tema vastast midagi ei häiriks. Loodan, et tuleb suurepärane mäng. Elan oma pojale kaasa nagu alati,“ teatas Djokovići isa.

Novak Djoković kohtub reedel Austraalia lahtiste poolfinaalis ameeriklase Tommy Pauliga.

Serblaste soojad tunded Venemaa vastu pole mingi üllatus. Pärast 2022. aasta veebruaris alanud sõda on agressorile toetust avaldanud kümned tuhanded Serbia spordifännid, kuid selle riigi sportlased on parimal juhul jäänud neutraalseks.

Kolmapäeval kogunes pärast Djokovići veerandfinaali Rod Laveri tenniseareeni ette suur hulk venelasi ja serblasi, kes näitasid üles toetust Venemaale ja president Vladimir Putinile. Uudisteagentuur AFP teatas, et kohale kutsuti politsei, kes viis sündmuspaigalt minema neli Venemaa lippu lehvitanud inimest.

Jaga
Kommentaarid