24-aastane Tanno on tipptegijatest ühe õnnetuma saatusega sportlane. Teda on aastate jooksul seganud mitmed tõsised vigastused ning traumade tõttu jäi ta eemale nii 2018. aasta Pyeongchangi kui ka 2022. aasta Pekingi olümpiamängudest.

Mullu vigastas Tanno tõsiselt põlve just X-Mängude treeningutel ja seejärel tuli tal heita operatsioonilauale.

Šveitslanna on suurimat edu saavutanud Big Air`is, kuid tal on X-Mängudelt ette näidata ka pargisõidu pronksmedal. MK-sarjas on Tanno aastate jooksul võitnud kaks etappi. Esikolmikusse on ta jõudnud 14 korda.

„Otsustasin tänavu X-Mängudest loobuda. Tahtsin sellisel tasemel võistlemiseks olla 100 protsenti valmis. Kahjuks see praegu niimoodi ei ole. Tegemist oli väga raske otsusega, kuid olen kindel, et oma keha ja vaimse tervise seisukohast tegin õige otsuse. Loodetavasti olen järgmisel aastal stardis. Näeme juba Mammothi MK-etapil,“ kirjutas Tanno Instagramis.

Tanno osales eelmisel nädalal Laax’is pargisõidu MK-etapil, kus ta sai kirja 15. koha. Järgmisel nädalal võisteldakse MK-sarjas Mammoth Mountainis, kus on 1.-4. veebruarini kavas nii pargi- kui ka rennisõit.

Naiste Big Airis on Aspenis startimas hiinlanna Eileen Gu, šveitslannad Mathilde Gremaud ja Sarah Höfflin, kanadalannad Olivia Asselin ja Megan Oldham, norralanna Johanne Killi, prantslanna Tess Ledeux ning britt Kirsty Muir.

Naiste pargisõidus osalevad aga Kelly Sildaru, Eileen Gu, Mathilde Gremaud, Sarah Höfflin, Megan Oldham, Tess Ledeux, Johanne Killi ja ameeriklanna Maggie Voisin.