Kvalifikatsioonis neljanda koha saanud Sildaru oli finaalis paremas hoos ning haaras pronksipositsiooni juba avavoorus. 16-aastane Sildaru teenis avahüppe eest 91,0 punkti. Teises voorus teenis Sildaru 85,3 punkti ning kolmandas läks ta juba riskima ning tabelisse kanti 71,8 punkti. Kolmest hüppest läks kirja kaks paremat (hüpped pidid olema erinevad) ehk Sildaru koondskooriks oli 177,3 punkti.

„Minu hüpete kaugus ja kõrgus oleksid võinud paremad olla. Samamoodi ka haarded oleksid võinud pikemad olla,“ loetles Henry Sildaru põhjuseid, mis sel korral teda kirkamatest medalitest lahutama jäid. „Eks ikka kripeldab. Kolmanda kohaga ma rahule ei jää.“

Kuldmedali teenis 17-aastane šveitslane Fadri Rhyner 179,8 punktiga ning hõbeda 17-aastane prantslane Nil Brocart Alegre 177,5 punktiga ehk kuldmedal jäi Sildarul 2,5 ja hõbe 0,2 punkti kaugusele.

Rhyner ja Brocart Alegre panid oma edule aluse avavoorus. Rhyner teenis avahüppe eest 94,5 ja Brocart Alegre 92,3 punkti. Teises voorus tegi Sildaru päeva parima hüppe (86,3) ning nii Rhyner kui ka Brocart Alegre said mõlemad kirja 85,3 punkti. Viimases voorus ei suutnud esikolmikust keegi tulemust parandada.

Neljas oli soomlane Aimo Mandelin 166,0 punktiga. Kvalifikatsioonis Sildaru ees kolmas olnud tšehh Petr Müller leppis finaalis 163,8 punkti ja viienda kohaga. Kuuendaks tuli austerlane Florian Pale 161,5 punktiga.

Ees ootab pargisõit

Euroopa noorte olümpiafestivalil osaleb Sildaru veel ka pargisõidus, mille kvalifikatsioon toimub neljapäeval ja finaal reedel.

„Tähtis on see, et Henry suutis tugevas konkurentsis kolmest hüppest kolm maanduma. Tulevikku vaadates oli see võistlus hea kool. Tuleb kõvasti trenni teha ja tublisti paremaks saada, et edaspidi ka meeste seas sõna sekka öelda,“ tõdes Henry treenerist isa Tõnis Sildaru.

„Hinges oli tal kolmanda laskumise järel pettumus. Samas annab see talle lisamotivatsiooni veel rohkem pingutada. Magus kaotusvalu on see kõige parem,“ lisas Tõnis Sildaru, et nüüd keskendutakse pargisõidule ja seal maksimaalse soorituse tegemisele.

Big Airi finaal

1. Fadri Rhynder (Šveits) 179,8 punkti

2. Nil Brocart Alegre (Prantsusmaa) 177,5

3. Henry Sildaru (Eesti) 177,3

4. Aimo Mandelin (Soome) 166,0

5. Petr Müller (Tšehhi) 163,8 punkti

6. Florian Pale (Austria) 161,5 punkti