Kohtumist paremini alustanud Pärnu võitis avaveerandi 23:11, poolajaks juhtisid pärnakad 45:29. Pärnu suutis kolmandal veerandajal eduseisu hoida ning viimasele kümnele minutile mindi vastu külaliste 14-punktilises eduseisus.

Neljandat vaatust alustasid Rapla peatreener Arnel Dedici hoolealused aga 13:0 spurdiga. Pärnakate punktipõua lõpetas Saimon Sutt 5.41 enne normaalaja lõppu kauge kahesega. Derrick Woodsi 2+1 rünnakust pääses Rapla esmakordselt üle pika aja mängu juhtima seisul 65:64. Sealt edasi kulges kohtumine punkt-punkti heitluses, lõpuks jäi peale valitsev Eesti meister. 28 sekundit enne lõppu vähendas Rait-Riivo Laane kahe tabava vabaviskega kaotusseisu 72:73 peale. Järgmisel rünnakul ei eksinud vabaviskejoonelt aga Tadas Pazera, kasvatades edu taas kolme punkti peale.

8 sekundit enne lõppu pääses vabaviskejoonele taas Laane, kes viskas esimese sisse, teise mööda, aga lauapalli noppis Kirves. Pärnu liidrile tegi Laane omakorda vea ning sedapuhku läks Kirves joone taha. Kirves viskas mõlemad vabavisked mööda, aga suutis ise ründelaua palli võtta ning võõrustajatel ei jäänud muud üle kui talle taas viga teha. Seekord tabas ta kahest vabaviskest ühe, tehes seisuks 76:73. Rapla mehed enam heale viskele ei jõudnud ning Pärnu võit oligi tõsiasi.

Robert Valge viskas võitjate kasuks üleplatsimehena 26 punkti. Mihkel Kirves tõi 14 punkti ja 11 lauapalli (5 ründest). Matthew Nicholas Mccarthy noppis ründest seitse lauapalli (kokku 12) ja lisas kaheksa punkti.

Rapla poolel vastas Obrad Tomic 21 punktiga. Derrick Woods lisas 18 silma. Ründemängu vedas Rait-Riivo Laane, kes viie punkti kõrvale jagas kaaslastele 15 resultatiivset söötu.

Pärnu kirjutas üheksa kaotuse kõrvale tabelisse üheksanda võidu. Rapla saldoks on 12 võitu ja 11 kaotust.

ENNE MÄNGU:

„Peame minema peale täieliku keskendumisega. Kodusaali eelist peame ära kasutama maksimaalselt. Pärnu on hea ja ühtne meeskond, kes mängib agressiivselt ja jõuliselt. Sellele peame vastu astuma, suruma enda mängu peale ning võtma hädavaliku võidu,“ rääkis enne kohtumist Rapla peatreener Arnel Dedic.

Rapla hoiab liigatabelis 12 võidu ja 10 kaotusega kaheksandat kohta, Pärnu on kaheksa võidu ja üheksa kaotusega üheksandal positsioonil.