„Praeguse konditsiooni juures ei suuda ma lihtsalt teha esitusi, mis Oberhofis toimuval MM-il Saksamaa koondist aitaksid,“ vahendas Preussi sõnu rahvusvahelise laskesuusaföderatsiooni koduleht.

Preuss langetas otsuse pärast eelmisel nädalal peetud Antholz-Anterselva MK-etappi, kus ta piirdus sprindis 38. ja jälitussõidus 34. kohaga. Hooaja parima tulemuse sõitis Preuss välja detsembri keskel peetud Anncey MK-etapil, kus ta tuli jälitussõidus kümnendaks.

Preussi sõnul oli kodusest MM-ist loobumine üks tema karjääri raskemaid otsuseid, aga lõpuks tundus see kõige mõistlikum valik. „Mu keha pole viimase aasta jooksul minuga koostööd teinud. Selle tulemusena tuleb mul nüüd teha paus, et füüsiliselt ja vaimselt taastuda. Kogu aeg tagasilööke kogeda on tohutult kurnav ja sellega pole lihtne leppida,“ rääkis ta.

Preuss on karjääri jooksul MM-ilt võitnud seitse medalit, millest suurem osa on tulnud erinevates teatesõitudes. Ainus individuaalne autasu tuli 2015. aastal Kontiolahtis, kus ta võitis ühisstardiga sõidus hõbeda. 2022. aasta Pekingi olümpial teenis ta koos Saksamaa koondisega naiste teatesõidus pronksmedali.