Mainekas ralliportaal peab avaetapi võitjateks esikoha saanud Sébastien Ogier`d, Toyota meeskonda, Kalle Rovanperä (lõpetas teisena) ja Škodat.

Kaotajate nimistusse mahtusid Dani Sordo, Ott Tänaku tiimikaaslane Pierre-Louis Loubet ja M-Sport.

„Monte Carlosse tulles oli M-Spordi ümber suur elevus. Arvestades, et meeskonnaga oli liitunud Ott Tänak ja eelmisel aastal võitis siin Sébastien Loeb (Ford Pumaga), tekkis tunne, et M-Sport võib hooaja avaüritusel võimsa avalöögi anda. Nii aga ei läinud, kaugel sellest,“ kirjutab DirtFishi ajakirjanik Rob Hansford.

„Kuna Loubet`l oli palju probleeme, lasus vastutus hea tulemuse eest Tänaku õlul, kuid ta lihtsalt ei leidnud masinas kiirust. Tal ei olnud vastust Toyotadele ja Neuville'i le ning tal puudus enesekindlus, mis tähendab, et ta polnud valmis autot iga hinna eest suruma. Lõpuks ta kaotas Ogier'le üle kahe ja poole minuti.“

Hansfordi sõnul oli ainus helge hetk M-Spordi jaoks punktikatse.

„M-Sport poleks tahtnud aastat nii alustada ja neid toodi kahtlemata pilvedest maa peale tagasi. Ainus positiivne asi oli see, et Tänak leidis punktikatsel enesekindluse, et autot suruda ja ta peaaegu võitis lõpukatse. M-Sport peab nüüd tagama, et Tänakul oleks edaspidi igal etapil võimalik sel viisil võistelda. Vastasel juhul võib see nende jaoks juba kiiresti muutuda keeruliseks aastaks;“ analüüsib Hansford.

Eile lõppenud legendaarse Monte Carlo ralli võitis kaheksakordne maailmameister Ogier. Ta edestas Rovanperä 18,7 ja Thierry Neuville′i (Hyundai) 44,6 sekundiga. Tänak lõpetas viiendal kohal (+2.34,9) ja teenis neli lisapunkti punktikatselt, kus oli Rovanperä järel teine.