Eesti esimest vahetust sõitnud Regina Ermits pidi juba esimeses tiirus minema kahele trahviringile, teises tiirus tuli juurde veel üks trahviring. Lisaks ebaõnnestus Ermitsal ka suusasõit ja ta andis vahetuse Tuuli Tomingale üle liidrist Prantsusmaast 4.02,9 hiljem.

Tomingas läks lamades laskmise järel ühele trahviringile ja enne püstilaskmise lõpetamist andis Prantsusmaa üle juba kolmanda vahetuse. See tähendas, et Eesti kolmas-neljas vahetus Susan Külm ja Johanna Talihärm rajale ei pääsenudki.

Koondise abitreener Indrek Tobreluts ütles ERR-i otse-eetris, et Ermits ja Tomingas tegid lasketiirudes vigu.

„Pealelaskmisel olid hästi stabiilsed olud, nulltuul, võib-olla natuke vasakult puhus. Regina esimesse tiiru jõudes puhus tugev vasaktuul. Oleks pidanud tegema kolm-neli parandust vasakule, ei tea, kas tegi. Aga vähemalt kõik vead olid kella nelja suunas. Loogiline tuule suund ja kaks ringi oli tõsiasi,“ rääkis Tobreluts.

„Püsti on siin paljud hädas, ilmselt on raske lasta ja (Reginal) tuli üks juurde. Esimeses vahetuses juba neli minutit... sealt on mängu raske tagasi tulla. Tuuli sõitis korraliku esimese ringi, tuli tiiru, tal oli info, et tuul on oluliselt tugevnenud, vaatas lippe, oligi. Tegi parandused, aga matile viskudes oli tuul kadunud ja ta lasi kõik vasakule ääre peale. Tehniliselt korralik sooritus, aga ta ei lugenud tuulelippe. Sportlased on treeningutel juhised saanud, harjutame igapäevaselt tuulega laskmist. Siin on keskmäestik ja äkki sportlased ei mõtle enam adekvaatselt. Ilmselt on põhjused ka selles,“ lisas ta.

Naiste teatesõidu võitis Prantsusmaa koosseisus Lou Jeanmonnot, Anais Chevalier-Bouchet, Chloe Chevalier ja Julia Simon. Prantslannad vajasid nelja tiiru peale vaid kahte lisapadrunit. Teise koha sai Rootsi (0+8, +45,2) ja kolmas oli Saksamaa (0+10, +1.16,9). Finišisse jõudis 19 rajale läinud naiskonnast vaid 11.