Kuigi Coquard on võitnud üle 50 võidusõidu, siis World Touri tasemel on tegu prantslase esimese võiduga, teatab Eesti Jalgratturite Liit. Coquardi sõnul oli see tema tänavuse hooaja eesmärgiks ja saavutada esikoht juba jaanuaris, on suur asi.

Küljetuules räsitud väikeses grupifinišis edestas ta itaallast Alberto Bettioli (EF Education-EasyPost) ja kaasmaalast Hugo Paged (Intermarche – Circus – Wanty). Favoriidid Michael Matthews (Team Jayco AlUla) ja Calen Ewan (UniSa – Australia) pidid leppima vastavalt kuuenda ja kümnenda kohaga.

Martin Laas (Astana Qazaqstan Team) ütles peale etappi, et tegemist oli väga raske päevaga. „Enne küljetuult olime tiimiga kenasti ees ja koos, aga seal läks rabistamiseks, nagu ikka, ja pidin mõned korrad pidureid kasutama, et kukkumist vältida,“ sõnas Laas.

„Kaotasin natuke positsioone ja olin õigel ajal liiga kaugel. Küljetuule osale jõudes olin lihtsalt positsioonilt väljas ja sinna see läks. Õnneks kukkumisi õnnestus vältida.“

Laas lõpetas etapi lõpuks 126. kohal, kaotades võitjale 15 minuti ja 51 sekundiga.

Kuigi Team Jayco AlUla ja Ineos Grenadiers tegid küljetuule lõikudel kõvasti tempot, siis õnnestus Jay Vinel (UAE Team Emirates) siiski säilitada enne viimast päeva liidrikoht.

Lähimad jälitajad Simon Yates (Team Jayco AlUla) ja Pello Bilbao (Bahrain – Victorious) kaotavad talle 15 sekundiga. Laas on kokkuvõttes 128. kohal, jäädes liidrist maha 36 minuti ja ühe sekundiga.

Pühapäeval sõidetakse velotuuril viimane 112,5-kilomeetrine etapp, mis lõpeb legendaarse Mount Lofty tõusu otsas. Tegemist on küll lühikese, kuid kohati järsu ja salakavala tõusuga.