Jaanuari alguses valminud keskus pakub Eestis ainulaadset lähenemist jalgpallurite kehaliseks arenguks, treenimiseks, taastusraviks ja erinevate testide läbiviimiseks. Keskuse kontseptsiooni panid kokku meeste koondise peatreener Thomas Häberli ja tema kolleeg, šveitslane Michael Müller, kes töötas viis aastat Šveitsi olümpiasportlaste ettevalmistusega tegelevas spordimeditsiini keskuses, tipptasemel jalgrattatiimide juures ning jalgpallis mitme Šveitsi tippklubi juures. Keskuse juhina asub tööle Hendrik Nälk, kes on varasemalt tegutsenud kehalise ettevalmistuse treenerina EJLi akadeemias ning mitmete Eesti koondiste juures.

Keskuse kontseptsiooni ühe looja, meeste koondise kehalise ettevalmistuse treener Michael Mülleri sõnul on keskus tähtis jalgpallile standardi loomiseks. „Kõrge sooritusvõime, plahvatusohtlikkus ja kiirus on tõesti olulised: uuringud näitavad, et enam kui neljal juhul viiest eelneb väravale plahvatuslik tegevus. Keskuses on palju varustust, et mängijate plahvatuslikkust ja kiirust parandada. Loodan, et mängijad ja meeskonnad kasutavad kehaliste võimete arenamise keskust aktiivselt: töö tulemus väljendub kahtlemata individuaalsel tasandil ja seejärel saame näha, kui kiiresti see väljakule üle kandub,“ rääkis Müller EJL-i pressiteates.

Keskuse juhi Hendrik Nälki sõnul on kehaliste võimete arendamise keskus oluline kogu Eesti jalgpalliüldsusele. „On tähtis, et me suudaksime oma noori füüsiliselt arendada sama hästi nagu seda tehakse välismaal ning nüüd on meil selleks tipptasemel abivahendid olemas,“ sõnas Nälk. Tema sõnul on tähtis ka see, et keskus asub just A. Le Coq Arenal: „Lillekülas on Eesti jalgpalli kodu: siin on suurepärased tingimused jalgpallitreeninguteks aastaringselt, asub spordimeditsiini keskus ning nüüdsest täiustab seda kooslust ka kehaliste võimete arendamise keskus,“ sõnas Nälk.

Keskus teenindab esmajärgus Eesti koondisi ning tippjalgpallis tegutsevaid klubisid, ent vabade aegade olemasolul on võimalus treeningute läbiviimiseks kõigil huvilistel. Jalgpalliliit klubidele alates testide läbiviimisest kuni treeninglahenduste pakkumiseni igakülgset abi. Keskuse hinnakirja ja broneerimise kohta leiab täpsemalt infot jalgpalliliidu kodulehelt.