2022. aasta olümpiamängude kahekordne pronks Aleksandr Terentjev rääkis probleemidest varustusega. „Kõik näevad, millega me tegeleme. Tahaksin võistelda Saksamaa firma Leki suusakeppidega, olin valmis neid ostma oma raha eest ja pöördusin abi saamiseks Markus Krameri poole,“ kirjeldas 23-aastane suusataja.

Terentjevi väitel läks varem Venemaa ja nüüd Itaalia koondise juures töötav sakslane Kramer isiklikult tootja poole. „Talle keelduti neid müümast. Ja sellises mõõdus suusakeppe saab ainult otse tootjatelt. Mul oleks vaja neid vähemalt kuus paari. Venemaal on veel mõned Leki suusakepid alles, aga neid on vähe ja pole minu suurust. Lisaks lõpetas Swix minuga lepingu,“ lausus sportlane, kelle väitel on ta kodumaal leidnud siiski uued koostööpartnerid.

Venelane tõdes, et ta pole peale möödunud aasta 24. veebruarit läänest pärit konkurentidega eriti suhelnud. Samuti pole meie idanaabrid varsti juba terve aasta saanud võistelda rahvusvahelistel võistlustel.

„Üldiselt ma lootsin kuni viimase hetkeni, et me saame osaleda MK-sarja avaetapil Rukas. Aga kuskil septembris oli selge, et me saame võistelda ainult Venemaal. Norralased võtsid poliitilistel teemadel väga palju sõna. Ma nende sisusse ei süüvinud, aga oli selge, et kui norralased on nii teravalt meie vastu, siis meid võistlema ei lasta. Nende sõna maksab suusamaailmas väga palju. Ma ei näe nende pähe. Kui nad ausalt nii mõtlevad, siis see on nende asi. Ma ei näe põhjust, miks peaksin sellele mõtlema,“ lisas Terentjev, kes enda sõnul igatseb rahvusvahelisi võistlusi.

„Meil on kodumaal tugev sari, mis on väga lahe, aga sa tahad mõõtu võtta kõigi parimatega. Venemaal on tugevad suusatajad, aga MK-sarjas on neid veel rohkem,“ lausus ta.

Jaga
Kommentaarid