Räägime vigastusest. Tahame või ei taha, aga vigastused käivad spordi juurde. Saate peategelane Janari Jõesaar sai oktoobris, Poola kõrgliiga mängus raske põlvetrauma. Paranemisprotsess käib täie hooga ning vigastuspausi kõige keerulisem periood on eeldatavalt möödanik.

Jõesaar ütleb otse ja keerutamata, et vigastus oli suuresti Euroopa meistrivõistlustele mineku ränk hind. Tegelikult vajanuks põlv suvekuudel puhkust ning ravi. Aga... sportlikud ambitsioonid, võiks isegi öelda, et sportlikud unistused, sunnivad võtma riske, tervise arvelt. Põhimõtteliselt oli teada, millega see kõik lõpeb.

Oktoobris juhtunu oli aastase protsessi tulem. Kõik sai alguse karkudega ringi tatsamisest Saksamaal Bayreuthi klubi juures. Kusjuures eelnevalt laabus palliplatsil kõik suurepäraselt ning Jõesaare tegemiste vastu näitas teiste seas huvi ülesse Euroliiga meeskond Müncheni Bayern. Ent siis läks katki hüppeliiges, millest käivitusid hilisemad põlvejamad.

Paneb ohkama, eks. Kuid igas keerulises olukorras on lisaks miinustele ka omad plussid. Praegune pikk vigastuspaus annab üldises vaates kehale puhkust. Võimalik, et see aitab tulevikus ära hoida nii mõnegi halva üllatuse. Üldise väsimuse pealt on end ära lõhutud küll ja veel, lähiaastatel Jõesaarega vast seda ei juhtu.

Põlv saab terveks ja küll seda lennukust ka veel jagub, on tartlane veendunud.

Ühe vigastuse lugu. Head vaatamist!