Enne 8. veebruaril Saksamaal Oberhofis algavat MM-i võtavad laskesuusatajad mõõtu veel Itaalias Anterselvas, kus poodiumile jõudmiseks pidi tiirud läbima puhtalt. Kõrgmäestikus toimunud võistlusel võttis selle hooaja esimese MK-etapi võidu Dorothea Wierer, kes võttis kodusel võistlusel maha kõik kümme märki.

Elu parima võistluse tegi 27-aastane Chloe Chevalier, kelle varasema MK-karjääri koht oli kaheksas, aga neljapäeval sai prantslanna 2,8-sekundilise kaotusega teise koha. Kolmandale poodiumile astmele jõudis rootslanna Elvira Öberg (0 möödalasku, kaotus võitjale 8,7 sekundit) ja neljandaks jäeti norralanna Marte Olsbu Röiseland (1; +14,7).

Vägeva võistluse tegi ka kolmekordne murdmaasuusatamise MM-medalist ja sel hooajal laskesuusatajana debüteeriv Anamarija Lampic. 27-aastane sloveenlanna eksis mõlemas tiirus korra, aga rajal näitas ta selgelt päeva parimat aega: Denise Hermann-Wick oli puhta suusaaja mõistes temast 10,9 ja Julia Simon 19,9 sekundit aeglasem, aga ülejäänud naised kaotasid juba enam kui poole minutiga. Nii kaotas Lampic etapi kokkuvõttes Wiererile vaid 18,4 sekundiga, mis andis viienda koha.

Eesti parimana sai ühe märgi üles jätnud ja võitjale 1.44,1 kaotanud Susan Külm 40. koha, millega ta teenis ka ühe MK-punkti. „Püsti null ja kokku üks trahv pole kõige hullem. Rajal polnud nii hull, kui kartsin, aga Ruhpoldingus oli lihtsam. Tänasele päevale läksin ebakindlalt peale, sest siin kõrgus mängib oma rolli ja polnud kuigi kindel olla. Täna siis nii,“ lausus 26-aastane Külm ERR-i otseülekandes.

Tiirudes kolmel korral eksinud ja võitjatel 2.36,5 alla jäänud Tuuli Tomingaski tõdes, et tal oli probleeme kõrgusega. „Ei tea, mis toimus. Eelnevad kaks päevad olid ka keerulised kõrgusega kohaneda. Vajan harjumiseks veel aega. Üldiselt olen kõrgustega hästi kohanenud, aga sama oli olümpial, kus segateates olin kehv. Aga paari päeva pärast olin heas sõiduhoos. Keha kohanemise probleem,“ möönis 65. koha saanud Tomingas, et kesine tulemus oli enne lumele minekut ette aimata.

Tiirudes tuulega hädas olnud Johanna Talihärm oli 81. (4; +3.25,6) ja Regina Ermits 92. (5; +4.47,8). Reedel tulevad Anterselvas sprintima mehed, jälitussõidud toimuvad laupäeval.