Kui rekordilised 22 suure slämmi tiitlit võitnud Rafael Nadal kukkus vigastuse tõttu Austraalia lahtistel konkurentsist, siis temast ühe esikoha vähem võitnud Djokovic oli hädas maailmas 190 reketi Enzo Couacaudiga. 35-aastane serblasele tegi häda reielihas, mida ta läbi kohtumise venitas ja mille putitamiseks läks tal vaja meditsiinilist pausi.

Djokovic võitis esimese seti 6:1 ja kaotas teise kiires lõppmängus 6:7 (5:7). Seejärel sai serblane oma mängu siiski käima ja järgmises kahes olid tema edunumbrid 6:2 ja 6:0. „Täna õhtul juhtus päris palju,“ võttis endine maailma esireket õhtu kokku.

Sellega vihjas ta ka publiku seas olnud joobes fännile, kelle peale Djokovic läks matši ajal päris kurjaks. Ühel hetkel viskas sportlasel siiber ette ja ta palus kohtunikul Fergus Murphyl toetaja eemaldada. „See kutt on oma mõistuse ära joonud! Ta on alates esimesest punktist mind provotseerinud. Ta pole siin selleks, et tennist vaadata, vaid ta üritab mind mõjutada,“ lausus marus Djokovic. „Ma küsin, et mida sa ette võtad? Sa oled tema hüüdeid vähemalt kümme korda kuulnud. Viska ta välja!“

Eelmise aastal koroonapahanduste pärast võistlusest eemale jäänud Djokovic võttis Austraalia lahtistel 23. järjestikuse võidu. Kolmandas ringis tuleb talle vastu ATP. edetabeli 28. real olev bulgaarlane Grigor Dimitrov.