NHL-is pöörati möödunud ööl tähelepanu vähemustele, mistap kandsid Philadelphia Flyersi meeskonna liikmed soojendusel vorme, millel olid vikerkaare värvides numbrid ja nimed. Aktsioonis osalemisest loobus aga venelasest kaitsja Ivan Provorov, kes matši järel selgitas asja oma usuliste tõekspidamistega.

„Ma austan kõiki ja austan igaühe valikuid. Minu valik on jääda truuks endale ja oma usule. See on kõik, mida ma ütlen,“ lausus 26-aastane hokiäss, kes täiendavatele küsimustele ei vastanud. „Kas te ei kuulnud, mida ma just ütlesin? Kas saate seda austada?“

Meeskonna peatreener John Tortorella kaitses 2015. aastal NHL-i draftis seitsmendana valitud mängijat. „See on üks asi, mida ma Provi juures austan. Ta on alati aus. Ja nii lihtsalt ongi,“ lausus juhendaja. Flyers üritas aktsiooniga tähelepanu pöörata vähemustele. Meeskond pani kohtumise järel mängijate seljas olnud esemed oksjonile, mille kogu tulu läks heategevuseks.

Mängus endas alistas Flyers 5:2 Anaheim Ducksi. Philadelphia sats on NHL-i idakonverentsis eelviimane, seda tabelipoolt juhib 43-st mängust 34 võitnud Boston Bruins. Läänes jagavad esikohta Dallas Stars ja Winnipeg Jets.