196 cm pikkune Kalnietis mängib alates 2021. aastast Kaunase Žalgirises. Kui mullu oli tema roll veel arvestatav (keskmiselt 17 minutit), siis tänavu sai ta Euroliigas platsile vaid kahes kohtumises.

„Otsusel oli mitu tegurit,“ rääkis Kalnietis Žalgirise kodulehele. „Korvpall on mulle alati mõnu pakkunud, minu jaoks pole see töö. Olen seda alati nautinud. Lõpuks tuli hetk, kus ma ei olnud võistkonnas enam sellises rollis, nagu olin harjunud. Ma ei tundnud, et suudan ennast enam teostada.“

Kogenud pallur viitas ka Žalgirise hiljutistele ostudele. Leedu esiklubi palkas pärast Keenan Evansi ja Tyler Cavanaugh vigastusi Isaiah Taylori ja Achille Polonara, mis polnud odav lõbu. Seega oli Kalnietis nõus enda lepingu alates 1. veebruarist lõpetama, et Žalgiris saaks raha säästa.

„Mõistsin, et minu lahkumine oleks võistkonna jaoks kasulikum kui siia jäämine. Traumad ja uute mängijate toomine on Žalgirise jaoks kaasa toonud uusi rahalisi kohustusi,“ selgitas ta.

Kalnietise lahkumismäng on 29. jaanuaril, mil Žalgiris võõrustab Leedu kõrgliigas Jonavat. Klubi ootab selleks õhtuks Žalgirise areenile täismaja, et Kalnietis väärikalt erru saata.

Mingis mahus jääb Kalnietis Žalgirise juurde edasi, ent palka ta ei saa. „Leppisime peatreeneriga (Kazys Maksvytis - A.K.) kokku, et saan võistkonnaga koos olla ja mängijaid toetada. Treeningud on samas võtmes kulgenud kogu tänavuse hooaja jooksul - olen tiimikaaslastele nõu andnud ja neid toetanud. Olen kohal nii Kaunases kui ka võõrsil peetavates Euroliiga mängudes. Üritan tiimivaimu hoida. Aga ma ei ole enam korvpallur,“ ütles ta.

Mantas Kalnietis Kaunase Žalgirise särgis.

Kaunases sündinud Kalnietis alustas korvpalluriteed just Žalgirise süsteemist. 2006. aasta veebruaris tõusis ta esindusvõistkonda, kus mängis 2012. aastani. Seejärel mängis ta kolm hooaega Krasnodari Lokomotiv-Kubanis, naasis 2015. aastal üheks hooajaks Žalgirisse ning aastatel 2016-2018 teenis leedulane leiba Milano Olimpias. Järgnes hooaeg Villeurbanne'i ASVEL-is, alates 2019. aastast mängis ta veel kaks hooaega Lokomotiv-Kubanis.

Leedu koondist esindas Kalnietis üle kümne aasta. Suurimateks saavutusteks jäid 2010. aasta MM-i pronksmedal ning 2013. ja 2015. aasta EM-i hõbemedalid. Ta oli kolmel järjestikusel EM-finaalturniiril (2013, 2015, 2017) enim resultatiivseid sööte andnud mängija.

Klubikarjääris jäi tema tähtsaimaks tiitliks Lokomotiv-Kubani ridades 2013. aastal võidetud EuroCupi trofee.