Avasetis jäi Kontaveit murdega taha, kuid võitis seejärel neli geimi järjest ning vormistas avasetis 6:3 võidu. Teist setti alustas Kontaveit murdega, kuid seejärel domineeris juba Linette ning võitis teise seti 6:3. Otsustavas setis haaras Linette 5:1 eduseisu. Seejärel suutis Kontaveit võita kolm geimi järjest, kuid viimaseks jäänud geimi võitis poolatar nulliga ning vormistas otsustavas setis 6:4 võidu.

Üks tund ja 52 minutit kestnud matšis lõi Linette seitse ässa. Kontaveit sai kirja kaks. Topeltvigu tegi Linette kaks ning Kontaveit neli. Esimese servi õnnestumise protsent oli Linette’il lõpuks 71 ning Kontaveidil 69.

Linette kasutas kuuest murdepallist ära viis. Kontaveit kaheksast neli. Kõikidest pallivahetustest langes poolatari saagiks 87, eestlanna arvele jäi 80.

27-aastane Kontaveit jõudis Austraalias teise ringi ka mullu. Tema jaoks kõige edukamaks on seni osutunud 2020. aasta Austraalia lahtised, kui ta jõudis veerandfinaali.

Magda Linette vs Anett Kontaveit.

Enne mängu:

Kontaveiti ja Linette mäng on kavas neljapäeval Margaret Court Arenal päeva teise matšina, mis algab meie aja järgi kõige varem kell 4 varahommikul. Algusega kell 2.00 kohtuvad sellel väljakul Veronika Kudermetova ja Katie Volynets. Linette alistas oma avakohtumises Mayar Sherifi (WTA 54.) pooleteise tunniga 7 : 5, 6 : 1.

Siiani on Kontaveit ja Linette omavahel kohtunud seitsmel korral ning poolakas on peal mängudega 4 : 3. Suurem osa neist mängudest jääb aga juba enam kui kuue aasta taha. Viimati olid naised vastamisi 2020. aasta US Openil, kus võitis Kontaveit tulemusega 6 : 3, 6 : 2.

Linette kõrgeim koht maailma edetabelis pärineb 2020. aasta veebruarist, kui ta asus 33. positsioonil. Mullu maailma edetabelis teist kohta hoidnud Kontaveit võitis Austraalias oma avakohtumises austerlanna Julia Grabheri (WTA 85.) kindlalt 6 : 2, 6 : 3.

„Linette, ma arvan, saab olema Aneti jaoks väga ebamugav vastane. Tean teda hästi ja olen teda väga paljudel turniiridel näinud. Ta lööb palli suhteliselt lamedalt ja kõvasti. Kindlasti ei tule lihtne mäng,“ arvas peale Kontaveidi avaringi matši, kui Linette polnud veel Sherifiga kohtunud, Melbourne'is kohapeal viibiv Eesti Billie Jean King Cupi naiskonna peatreener Märten Tamla.