Litvjakov lõi kohtunikku mullu 23. oktoobril peetud Tartu Välk 494 ja Kohtla-Järve Viru Sputniku mängu järel, kirjutab rus.delfi.ee.

„Kohe pärast mängu lähenes Litvjakov kohtumise peakohtunikule Toivo Tilkule, kes vestles teise Tartu klubi mängijaga, ja lõi lähedal seisnud kohtunikku Juri Timofejevit. Sellega rikkus Litvjakov rahvusvahelise jäähokiföderatsiooni reeglite punkti 40.3. Samuti keeldus süüdistatav andmast komisjonile kirjalikke selgitusi oma teo kohta,“ seisab distsiplinaarkomisjoni otsuses.

Parasjagu uurib seda juhtumit ka politsei, kuna hokikohtunik Timofejev, kes on muuhulgas ise politseinik, esitas õiguskaitseorganitele vastava kaebuse.

Politsei- ja piirivalveameti pressiosakonnast kinnitati, et juhtum registreeriti mullu 23. oktoobril. „Patrull saabus väljakutsele kella 19 paiku. Kuna väljakutse põhjuseks oli kaklus ja kehavigastus, alustas politsei kohapeal väärteomenetlust. Kõik juhtunu asjaolud selgitatakse välja menetluse käigus,“ seisis pressiteenistuse vastuses.

RusDelfi korrespondent võttis ühendust Oleg Litvjakoviga, kes ei soostunud olukorda kommenteerima: „Ma ei taha olukorda kommenteerida, ütlen vaid üht: meil on väga halb kohtunik,“ lausus Litvjakov.

Distsiplinaarkomisjoni otsuse kohaselt on Litvjakovil keelatud kuni tänavu 31. augustini osaleda Eesti hokiliidu egiidi all toimuvatel üritustel ja võistlustel. Ta ei või ühegi võistluse ajal olla kuidagi seotud Tartu klubi treenerite, abipersonali või mängijate tegevusega.

Eesti hokiliit karistas ka Välk 494 mängijat Anatoli Jakovlevi, kellele määrati mängukeeld koguni kuni 2024. aasta 31. augustini. Jakovlev oli mullu 11. detsembril toimunud Välk 494 ja Panteri mängus löönud nii peakohtunik Maksim Toodet kui liinikohtunik Savva Azarovit, kuna polnud rahul talle määratud karistusega.