36-aastast Nadali segas tänases mängus alates teisest setist vasaku puusa vigastus. Seisul 4 : 6, 3 : 5 pidi hispaanlane võtma meditsiinilise pausi.

Nadal suutis küll mängu jätkata, kuid tal oli liikumisega selgeid raskusi ning ta kaotas matši kolmes setis. Publik kostitas kohtumise järel nukralt platsilt lahkuvat hispaanlast sooja aplausiga.

Viimati oli Nadal Austraalia tippturniiril nii varakult konkurentsist langenud 2016. aastal.

Nadal selgitas hiljem pressikonverentsil, et tahtis kohtumise igal juhul lõpuni mängida. „Ma ei tahtnud tiitlikaitsjana mängu pooleli jätta. Ma ei tahtnud platsilt lahkuda. Kaotasin, muud polegi öelda. Õnnitlen võitjat. Üritasin lõpuni oma parima anda selles olukorras,“ lausus hispaanlane.

Teda seganud vigastuse kohta ütles Nadal: „See on minu vasak puus. Paar päeva on nii olnud, aga ei midagi sellist, nagu täna tundsin. Ma ei tea, kas see on lihas, liiges või kõhr, aga mul on olnud puusaga probleeme. Sain hiljuti ka ravi. Aga see ei ole mulle enne tänast sellist probleemi põhjustanud.“

McDonald sõnas kohtumise järel antud lühiintervjuus, et tal on Nadalist väga kahju. „Ta [Nadal] on hiilgav tšempion, kes ei anna kunagi alla, olgu olukord kui raske tahes. Sellise mehe vastu mängu lõpetamine sellisel viisil on väga keeruline. Mul on siiski hea meel, et suutsin oma mängule keskenduda ja matši võita.“