Valitsev Eesti meister korraldas koos sponsoritega kolmapäeval suure korvpalliõhtu, mille eesmärk on koguda Pärnu noorte korvpalli toetamiseks raha. Klubi juht Johan Kärp avaldas matši eel lootust, et kohale tuleb üle tuhande pealtvaataja. „Iga inimene, kes kohale tuleb, toetab Pärnu korvpalli 22 sendiga. Ilma, et ta tegelikult ise maksaks,“ rääkis Kärp, lisades, et ürituse laiem eesmärk on Pärnu korvpalli edasi arendamine ja populariseerimine noorte seas. „Võib-olla mõni laps soovib homse pealt hoopis korvpallitrenni minna.“

See number tuli kuhjaga täis, sest tribüünidel oli 1557 inimest, mis on ühtlasi tänavune publikurekord. Ehkki Keilal olid puudu mängujuhid Marcis Vitols ning Sten Saaremäel, siis külalised alustasid kohtumist hästi. Kümne minuti järel olid nad peal 21:18 ja veel teise veerandaja keskpaigas olid Peep Pahvi hoolealused Matej Radunici korvist eest 25:24, kuid siis tabas satsi pikk mõõn.

Keila jaks sai otsa

Keilakad jäid hätta suvepealinlaste agressiivse kaitsega, mistap rünnakud päädisid peamiselt raskete visete või pallikaotustega, samuti tegid võõrustajad paksu pahandust lauas. Esimese poolaja viimase kuue ja poole minutiga said külalised juurde vaid kaks silma ning nad läksid Pärnu spordihalli riietusruumi pikemale mõttepausile 27:39 kaotusseisust.

Teisel poolajal jõudude vahekorrad enam ei muutnud. Pärnu juhtis hoogu läinud Isaiah Harti vedamisel kolmanda veerandaja lõpuks 73:46 ning suvepealinlased kirjutasid tabelissse üheksa kaotuse kõrvale kaheksanda võidu skooriga 89:66.

Pärnu peatreener Gert Kullamäe tänas kohtumise järel kõiki saali jõudnuid. „See on tähtis ja proovisime tulemusega mitte pettumust valmistada. Õnnestus!“ ütles meeskonna loots. Hart viskas lõpuks 24 punkti. Robert Valge toetas teda 12, Mihkel Kirves 11 ja Matthew Mccarthy 10 silmaga. Kaks viimast meest võtsid lisaks maha ka üheksa lauapalli.

Kullamäe mõtles jätkuvalt VEF-i mängule

„Tõele au andes viimased neli päeva peale VEF-ile kaotust oli mõtteainet. Mul pole sõnu, ma pole neli päeva söönud ega maganud. See oli häbi. Ma ei uskunud, et suudame mängida selliselt nagu Riias. Mõtlesin sellele ka täna,“ pööras Kullamäe tähelepanu eelmise nädala matšile, kus nad jäid VEF-ile alla lausa 41:85.

Hoolimata kindlast võidust polnud ta kolmapäeval oma meeste näidatud kvaliteediga lõpuni rahul. „Kaitses kõik tahavad ja püüavad, seal pole liiga suuri arusaamatusi. Rünnakul peame aga kõvasti-kõvasti juurde keerama,“ lausus peatreener.

Kuue võidu kõrvale 13 kaotuse saanud Keila parimad olid Conrad Sengbusch ja Kristen Kasemets, kelle arvele jäi vastavalt 15 ja 14 punkti. Keila tuleb taas väljakule sellel laupäeval, kui nad on külas Ogrel. Pärnut näevad fännid taas järgmise nädala teisipäeval, kui nad võtavad Raplas mõõtu sealse Avis Utilitasega.