Tallinki tennisehallis toimuval kõrgetasemelisel turniiril, mis sel nädalal kannab nime Paf Open, oli kolmapäeval võistlustules kolm eestlannat. Katriin Saar (WTA 1158.) läks avaringis vastamisi viienda asetusega itaallanna Camilla Rosatelloga (WTA 233.). Elena Malõgina (WTA 351.) kohtus türklanna Zeynep Sonmezi (WTA 348.) ja Maileen Nuudi (WTA 570.) horvaatlanna Lea Boskoviciga (WTA 258.).

Kõige nimekam osaleja Tallinnas on belglanna Yanina Wickmayer (WTA 279.), kes karjääri parimatel päevadel oli maailma 12. reket. 2021. aasta kevadel sai belglanna emaks, möödunud aastast alates teeb ta comeback'i tennisemaailmas. 2009. aasta US Openi poolfinalist läks kolmapäeval peaväljakul vastamisi endise maailma 23. reketi, sakslanna Mona Bartheliga (WTA 222.). Möödunud nädalal toimunud Tallink Openil finaalis loobumisvõidu saanud Wickmayer ei jõudnud ka täna matši lõpuni pidada, sest Barthel oli sunnitud loobuma teises setis, kui seis oli belglanna poolt vaadatuna 4 : 6, 5 : 1.

Teises ringis kohtub Wickmayer Malõgina alistanud türklanna Sonmeziga. Et viimane pidi maailma 326. reketina alustama turniiri kvalifikatsioonist, näitab, kui kõrgetasemelise tabeliga on tegu. Nii suure auhinnafondiga ITF-i turniiri pole Eestis varem toimunud. W40 turniirid on ITF-i kalendris tänavu esmakordselt.

Üksikmänguturniir jätkub Tallinki tennisehallis eestlannade osavõtuta. Paarismängus on konkurentsis veel Malõgina koos lätlanna Darja Semenistajaga ning Maileen Nuudi hollandlanna Lesley Pattinama Kerkhovega.

Malõgina mäng on neljapäeval kavas peaväljaku kolmanda mänguna, aga mitte enne kella 13 ning Nuudi ei saa väljakule enne kella 14.30.

Sissepääs turniirile on pealtvaatajatele tasuta. Eestlannade mänge näeb otsepildis Delfi TV-st.

Kolmapäevased peaväljaku tulemused:

Katriin Saar - Camilla Rosatello 6:7 (5), 3:6.

Elena Malõgina - Zeynep Sonmez 1:6, 0:6

Maileen Nuudi - Lea Boskovic 1:6, 1:6

Viktoria Kuzmova - Irene Burillo Escorihuela 6:1, 6:0

Yanina Wickmayer - Mona Barthel 4:6, 5:1 (Wickmayer sai loobumisvõidu)