Sainz kaotas oma Audi üle kontrolli Dakari ralli üheksanda etapi kuuendal kilomeetril ja keeras masina liivadüünidel üle katuse. Sainz ja tema kaardilugeja Lucas Cruz pääsesid ise Audist välja, kuid valu kurtnud Sainzi hakati seejärel ettevaatusabinõuna Riyadhi haiglasse transportima.

Korraldajate teatel oli aga Sainz mõned hetked hiljem andnud teada, et teda vedanud helikopter pöörduks õnnetuspaika tagasi, mida ka tehti. Siiski ei saanud 60-aastane Sainz võistlust jätkata, sest võistlusmasin oli õnnetuses liialt kannatada saanud.

Ehkki Sainz soovis esialgu võistlust jätkata, on tegelikult tema seljavigastus osutunud oluliselt tõsisemaks. „Naasin pärast Dakari rallit Madridi, kuid seljavalud kestsid edasi ja pikemalt kui tavaliselt. Pärast arstidega konsulteerimist läksin uuringutele,“ kirjutas Sainz esmaspäeval sotsiaalmeedias.

„Paraku ei tulnud sealt häid uudised, sest minu kahes selgroolülis leiti mõra. Hea on see, et lülid on stabiilses seisundis ja seega on minu peamine prioriteet võimalikult kiiresti paraneda. Suur tänu kõigile toetuse eest, hoian teid uudistega kursis,“ lisas Sainz.

Sainz on Dakari ralli võitnud neljal korral, viimati 2020. aastal. Varasemalt on ta sel võistlusel võidutsenud ka 2008., 2010. ja 2018. aastal.