Skandaal puhkes, kui ukrainlanna Katerõna Baindli (WTA 95.) võidumängus venelanna Kamilla Rahhimova (WTA 110.) vastu oli tribüünile heisatud ka üks Venemaa lipp. Ukraina suursaadik Austraalias Vassõl Mirošnõtšenko tegi seejärel karmi avalduse, kus nõudis, et Austraalia tenniseliit järgiks neutraalse lipu poliitikat, sest venelased ei või hetkel oma riigi lipu all mängida.

Seejärel langetasidki turniiri korraldajad otsuse, et Venemaa ja Valgevene lipud pole käimasoleval turniiril tribüünidele lubatud.

Sabalenka leiab, et kuigi sporti ja poliitikat peaks lahus hoidma, ei ole tal selle otsuse suhtes suuri etteheiteid.

„Ma arvasin tõesti, et tennisel – mitte ainult tennisel, spordil üldse - pole poliitikaga mingit pistmist. Aga ma mõtlen, kui kõik tunnevad end nii paremini, siis on kõik korras. Tähendab, mul puudub kontroll selle üle,“ sõnas Sabalenka pärast oma avaringi matši, kus ta alistas tšehhitari Tereza Martincova (WTA 74.) 6:1, 6:4.

Küsimusele, kas Ukraina fänne võiks Venemaa lipu nägemine ärritada, vastas Sabalenka: „Ma ei tea. Olen üsna kindel, et nad ärrituvad ja ma mõtlen, kui Austraalia tenniseliit tegi selle otsus, et nad tunneksid end paremini, siis olgu nii. Mina ei saa selles osas midagi muuta.“

Jaga
Kommentaarid