Rapla alustas kohtumist 5:0 spurdiga. Seejärel tuli VEF ühe punkti kaugusele, millele omakorda võõrustajad vastasid 13:0 spurdiga. Avaveerandi lõpuks oli Rapla edu kümme silma (22:12). Teisel veerandajal sai VEF oma mängu paremini käima, poolajaks sulas võõrustajate edu kolme punkti peale (35:32). Kolmandal veerandil pääses Riia klubi esmakordselt kohtumist juhtima ning pääses viimaseks kümneks minutiks ette 55:53.

Viimane veerandaeg möödus punkt-punkti heitluses ning omad võimalused olid mõlemal tiimil. 35 sekundit enne normaalaja lõppu pääses Obrad Tomic Rapla poolel 69:71 kaotusseisust vabaviskejoone taha. Tomic viskas mõlemad visked sisse, viigistades seisu. Järgnenud VEF-i rünnaku lõpetas kiirelt aga Rait-Riivo Laane, kes võitis palli tagasi ning Raplal oli võimalus kohtumine ära otsustada. Nii Tyler Shamar Cheese'i kui Kendall Stephensi visked otsustavatel hetkedel läksid aga mööda.

Viimase nelja sekundiga jõudis VEF veel omakorda rünnaku püsti panna. Glenn Miller Cosey leidis sööduga üles Artis Ate, kes koos lõpusireeniga palli kolmesejoone tagant korvi saatis ning VEF-ile 15. järjestikuse võidu tõi.

Rapla resultatiivseimad olid Cheese ja Stephens, kes tõid vastavalt 18 ja 15 punkti. Tomici arvele jäi 12 silma ja kümme lauapalli. Derrick Issaiah Woods lisas kümme punkti. VEF-i mängumees Kristers Zoriks viskas üleplatsimehena 19 punkti. Anrijs Miska panustas võitu 14 silma.

15. järjestikuse võidu teeninud VEF-i arvel on nüüdseks 18 võitu ja kolm kaotust. Rapla saldoks on 12 võitu ja seitse kaotust.

ENNE MÄNGU:

VEF hoiab hetkel BC Prometei (18-1) järel teist kohta, neil on tabelis 17 võitu ja 3 kaotust.

Rapla meeskond (12-6) on kuuendal kohal. Raplal on käsil kahemänguline võiduseeria - viimati alistati KK Keila 85:71 ja Kalev/Audentes 74:63.

VEF on võitnud juba 14 mängu järjest, viimati saadi jagu Pärnu Sadamast 85:41.

Raplas Sadolin Spordihoones peetava mängu pääsmeid saab osta Piletitaskust.