Täispikk film räägib emotsionaalse loo Eesti ratsaspordi esimesest sajast aastast, kuhu mahuvad erinevad riigikorrad, erinevad ratsutamisstiilid, inimesed, hobused ja suurvõistlused. Eesti Ratsaspordi Liidu peasekretäri Riina Pilli sõnul otsustati liidu sajanda juubeli puhul luua dokumentaalfilm soovist tutvustada ratsamaailma laiemale publikule. „Ratsutamisel on Eestis oma väga pikk traditsioon ja kuigi hobustega omab kokkupuudet üsna suur hulk inimesi, on ratsasport paljude jaoks siiski endiselt midagi, mis lummab, kuid millest samas väga palju ei teata,“ selgitas Pill.

Režissöör Steiv Silm usub, et film üllatab vaatajat nii mitmelgi moel: „Filmis on põimitud kokku ajalugu, sport ja elustiil. See, milline on ratsasportlaste ja hobusekasvatajate suhe oma loomadega, on midagi siirast ja ausat. Lisaks üllatas mind režissöörina mõttemaailm, kuidas selles valdkonnas oma tegudele lähenetakse, milline on inimeste ettevõtlikkus ja ambitsioon ning mida nii väikses riigis nagu Eesti on suudetud ära teha. See on film, mida kohe eriti soojalt soovitan kõigile, kellel on kodus lemmikloomad või kellele lemmikloomad meeldivad ning samuti neile, keda paelub millegi saavutamine ja võitmine.“

Selleks, et värskelt valminud linateos võimalikult laia publikuni jõuaks, linastub film jaanuari lõpus loetud päevadel Tallinna, Tartu ja Pärnu kinolinadel.

Hooandja kaudu toetas filmi valmimist tervelt 132 inimest, kellele lisaks pani filmile esitlejana õla alla Alexela ning toetajatena Eesti Kultuurkapital ja Eesti Ratsaspordi Liit.